Stupčanica ostala na vrhu, Nemila ubjedljiva protiv Vareša

Prva kantonalna liga ZDK

Stupčanica ostala na vrhu, Nemila ubjedljiva protiv Vareša

S. Mlaćo

Stupčanica je nastavila sa sjajnim igrama u okviru 7. kola Prve kantonalne lige ZDK. Tim iz Olova je u sedmom kolu slavio na gostovanju kod Rudara iz Breze sa 2:0. Dvoustruki strijelac za goste bio je Mirzet Mahovac.

Napredak je u Šijama sa 2:0 savladao Fortunu iz Zenice. Za domaće su pogađali Anadin Ibrahimović i Amel Bašić.

Nemila je bila ubjedljiva na svom terenu protiv Vareša. Bilo je čak 4:1 za domaći tim. Dva puta je mrežu gostiju zatresao Hajrudin Čehić, te po jenom Rijad Skopljak i Azem Čolaković.

Jedini pogodak za Vareš djelo je Amara Beganovića.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Zmaj je bio siguran na gostovanju kod Proletera iz Usore (3:0). Gosti su na ovaj meč doputovali sa samo 12 nogometaša, ali to ih nije spriječilo da dođu do tri boda. Tarik Smajić je doveo Zmaj u vodstvo u 20. minuti, a posao je sa dva pogotka završio Elmir Puščul.

Stupčanica je na prvom mjestu nakon 16 osvojenih bodova, dok Rudar ima 12, a Zmaj B. Mahala 11. Na dnu su Proleter, Fortuna i Novi Šeher sa četiri osvojena boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi