Prvi poraz Rudara, Stupčanica novi lider

Prva liga ZDK

Prvi poraz Rudara, Stupčanica novi lider

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Zeničkog dobojskog kantona ovog vikenda odigrana su tri susreta 4. kola, dok će Fortuna i Novi Šeher snage odmjeriti 10.10. 

Prvi poraz ove sezone upisao je Rudar iz Breze. Naime, Zmaj iz Buzić Mahale kod Visokog je slavio 2:1. Gosti su poveli u 66. minuti pogotkom Sandija Sejdića.

Izjednačio je Emir Puščul u 82. minuti, a tri boda domaćima donio je u 89. minuti Haris Čelebić.

Poraz Rudara iskoristila je Stupčanica iz Olova. Naime, tim iz Olova je slavio 2:1 na gostovanju kod Vareša. Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale, a vodstvo gostim sa 11 metara donosi Edin Bešlija.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Izjednačio je tri minute prije kraja Sahrudin Hrvat, a junak gostiju pogotkom u posljednjoj minuti bio je Mirzet Mahovac.

Pobjedu u ovom kolu upisali je Proleter protiv Nemile 3:1. Vodstvo Nemili donosi Haris Čajlaković, no domaći su se bude te uz dva pogotka Isjana Mujkanovića i jedan Mufida Hidića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi