Šubo novo ime u Rudaru: Došao sam da se dokažem

Mladi napadač stigao na posudbu iz Željezničara

Šubo novo ime u Rudaru: Došao sam da se dokažem

Prozivkom igrača i prvim treningom danas su započele pripreme Rudara iz Kaknja za drugi dio sezone u 1. ligi FBiH. 

Kakanjci su prvi dio sezone okončali na petoj poziciji i na proljeće imaju jasan cilj - sami vrh tabele, a klubu kojeg vodi Fadil Hodžić u tom bi značajno trebao pomoći mladi Mirza Šubo, koji je zasad i jedino novo ime.

U pitanju je 20-godišnji napadač koji će za Rudar nastupati kao posuđen igrač Željezničara, u čijem omladinskom pogonu je slovio za jednog od talentovanijih igrača, a u kakanjskom timu su uvjereni kako će Šubo doprinijeti ostvarenju zacrtanih ciljeva.

"Posudbu u Rudar gledam kao pozitivnu stvar u svojoj karijeru, tu ću, uostalom, dobiti priliku da kvalitetno treniram i da se dodatno usavršavam kao igrač. Također, cilj mi je pomoći klubu, saigračima i trenerima da postignemo što bolje rezultate... Ukoliko dobijem priliku, a nadam se da hoću, trudit ću se da u svakom momentu koji budem provodio na terenu dajem svoj maksimum. Želim se pokazati u najboljem svjetlu i opravdati ukazano povjerenje", kazao je Šubo.

Danas je odradio i prvi trening u sklopu priprema.

"Siguran sam da ćemo odraditi dobre pripreme i treninge, uigrati se i prikazati dobre partije na terenu. U jesenjem dijelu sezone ekipa je ostvarila dobre rezultate i očekujem da ostanemo u vrhu tabele."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dotakao se i perioda provedenog u Željezničaru.

"Nažalost, nakon završene epizode u omladinskom pogonu, nisam dobio priliku u prvom timu. Iako sam to očekivao, zbog veoma uspješnih rezultata postignutih u tom periodu, a pogotovo u posljednjoj godini u kategoriji juniora kada sam kao napadač postigao 18 golova. Mislim da je posudba u Rudar u ovom trenutku najbolja opcija za mene, kako zbog treniranja i igranja seniorskih utakmica, tako i što ću mogućim postignutim golovima i pozitivnim rezultatima privući pažnju trenera Željezničara Amara Osima", istakao je na kraju Šubo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi