Bruka u jednoj od najjačih liga Evrope: 105. minuta, VAR ugašen, sudija uzima telefon, a onda...

Očit primjer pomoći velikom klubu

Bruka u jednoj od najjačih liga Evrope: 105. minuta, VAR ugašen, sudija uzima telefon, a onda...

Admin Čaušević

Vjerovatno ne postoji liga na svijetu u kojoj najveći klubovi nemaju određenu sudijsku protekciju, međutim vidjeti lakrdiju poput one u jednoj od najjačih liga Evrope je nezamisliva i na našim prostorima.

VAR tehnologija ipak ne uklanja sve sudijske dileme, posebno je to slučaj sa najvećim klubovima u zemlji, međutim bruka viđena u Portugalu je nadmašila sve do sada.

Suditi utakmice u Portugalu je itekako nezahvalno pošto je pritisak Porta, Benfice pa i Sportinga ogroman te su sudije vrlo često u strahu da ne naprave grešku.

Sudija Miguel Nogeuiera je u nedjelju navečer sudio utakmicu Porto - Arouca i scena kada telefonira sa mobitelom u ruci je za kratko vrijeme obišla svijet.

Sve se dešavalo u vjerovali ili ne u 15. minuti sudijske nadoknate i to pri rezultatu 0:1 za goste pošto je u 83. minuti pogodio Cristo.

Oglasi

Taremi je na skandalozan način simulirao penal, sudija Nogueira je dobio poziv iz VAR sobe, a kada je stigao pred monitor tehnologija je zakazala.

Ubrzo je dobio telefon u ruke, poziv je trajao dovoljno dugo da odluči dosuditi penal za Zmajeve. Odgovornost je preuzeo Galeno i promašio.

Međutim, tu nije bio kraj pošto je utakmica trajala još još desetak minuta i gled čuda VAR tehnologija je u međuvremenu promijenila.

[twitter]https://twitter.com/OFuraRedes/status/1698462230021386245[/twitter]

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Igrala se 110. minuta kadaje Evanilson nekakon poslao loptu u mrežu, a nakon nekoliko minuta i pregledanja snimka ustanovljeno je da nije bio ofsajd pa je gol priznat.

Na kraju je Porto stigao do boda, dok je Arouca pokradena na oči cijelog Portugala i Evrope. Nema sumnje da je ovo bio klasičan primjer protekcije koju uživaju najveći klubovi na štetu malih.

Top Komentari

user1692778042
Isti penal i Barcelona sinoc dobila.
1 2
Mostarac94
Ugledali se na barcu hahahahah
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi