Kakav derbi - paklen derbi! Divljanje čuvenog mesara, čudo velikog šampiona, ogromni skandal...

Benfica osvojila portugalski Superkup

Kakav derbi - paklen derbi! Divljanje čuvenog mesara, čudo velikog šampiona, ogromni skandal...

A. Čaušević

Fudbalska sezona u Portugalu nije mogla početi pakleniji načini i to zbog svega šta se dešavalo na utakmici Superkupa između Benfice i Porta. Klub iz Lisabona je na kraju slavio sa 2:0.

Benfica i Porto su višedecinijski rivali i njihove utakmice su uvijek teške za suditi, to je na svojoj koži sinoć na stadionu u Aveiru odlično osjetio i Luis Godinho.

Godinho je pokazao čak 12 žutih kartona uz dva isključenja u samom finišu kojeg je obilježilo skandalozno ponašanje predstavnika Porta.

Lavovi su do pobjede stigli u razmaku od osam minuta, a ključan igrač je bio čovjek rođen za velike utakmice u kojim ne zna zakazati - Angel Di Maria.

Di Maria se ovog ljeta vratio u Benficu i u prvoj takmičarskoj utakmici je donio trofej svom klubu. Zabio je u 61. minuti.

Oglasi

Argentinac koji briljira u svakom finalu kojeg igra kako na klupskom rako i repezentativnom nivou je majstorski zabio nakon što se namjestio na svoju lijevu nogu.

Rezultat na semaforu se ponovo promijenio u 68. minuti kada je zabio Musa. Benfica je otišla na dva razlike i Portu tada nije bilo povratak.

S obzirom na rivalitet i gubitak trofeja nervoza se uvukla u redove igrača Porta, a sve je kulminiralo novim divljanjem čuvenog "mesara" - Pepea.

[twitter]https://twitter.com/blasttoizze/status/1689405979534696449[/twitter]

Iskusni štoper je u finišu namjerno s leđa udario igrača Benfice, dobio crveni karton, a pri izlasku iz igre je digao svoj dres i pokazivao ga navijačima Orlova kao znak provokacije.

Još veća drama je uslijedila jer je zbog prigovaranja isključen trener Porta Conceicao koji je više od pet minuta odbijao da izađe sa terena pa je na kraju bilo i posla za policiju.

Sudija Godinho je morao lično priči Conceicau te mu objasniti stvari zašto je isključen poslije čega je ovaj trener teška srca otišao u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ako se po jutru poznaje dan nova fudbalska sezona u Portugalu će biti i više nego paklena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi