Sudija žestoko oštetio Everton, Manchester City uz dosta sreće slavio na Goodisonu

Foden odlučio meč

Sudija žestoko oštetio Everton, Manchester City uz dosta sreće slavio na Goodisonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Everton sa 1:0 u meču 27. kola engleskog Premiershipa.

Na Goodisonu smo gledali dosta dobar meč koji je na kraju odlučio jedan pogodak, ali treba dodati da je utakmicu obilježila i nevjerovatna greška glavnog sudije u samom finišu utakmice kod rezultata 1:0.

City je imao incijativu od samog početka utakmice i vidjelo se da žele više pobjedu, ali se Everton odlično branio.

Prvu pravu šansu vidjeli smo u 30. minuti kada je pokušao De Bruyne, ali je Pickford fantastično odbranio njegov udarac. Četiri minute kasnije prijete i domaći preko Richarlisona, no Ederson je siguran.

City je ponovo zaprijetio u 56. minuti. Ovaj put pokušao je Foden, ali je Pickford ponovo fantastično reagovao i spasio Everton.

Gosti su u 70. minuti imali odličnu šansu preko Fodena koji je šutirao glavom nakon centaršuta De Bruynea, ali je lopta na kraju otšla preko prečke.

Oglasi

Ipak, Manchester City je do prednosti došao u 82. minuti. Keane pravi nevjerovatnu grešku ispred svog gola što je iskoristio Foden koji je savladao Pickforda za 1:0 i veliko slavlje navijača Manchester Cityja.

Samo pet minuta kasnije kontroverzna odluka glavnog sudije Tierneyja. Lopta je očito pogodila Rodrija u ruku, a Tierney je koristio čak i VAR kako bi to pogledao i na šok svih nije svirao penal za Everton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice gosti s Etihada su uspjeli da zadrže svoju prednost i dođu do veoma važna tri boda.

City je ostao prvi na tabeli i ima 66 bodova, dok je Everton tek na 17. poziciji sa 22 boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
VARster City do Titule uz pomoc korumpiranim Sudijama..
6 3
MaDaj
Najveca komedija danasnjeg dana, dodjem da vidim komentare na clanku o EVERTON-u i citam pun K komentara od tipova koji "Umiru" za liverpool o tome kako je everton pokraden O_O sta je sledece horde zla dolaze da se zale zbog zeljinog rezultata i obrnutu ?
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi