Na Goodisonu će danas u meču Everton - City biti prekinuta tradicija iz poštovanja prema Ukrajincima

Na Goodisonu će danas u meču Everton - City biti prekinuta tradicija iz poštovanja prema Ukrajincima

Edmir Škorić

Postoje tradicije na stadionima koje se teško mogu srušiti, ali Everton je to danas učinio iz poštovanja prema ukrajinskom narodu.

Everton danas od 18.30 sati dočekuje Manchester City na svom Goodison Parku, što bi trebalo da bude najzanimljivija utakmica 27. kola engleskog Premiershipa.

U gostujućem satavu nalazi se ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zinčenko, dok je njegov sunarodnjak Vitali Mikoljenko izvan pogona kod Evertona zbog "osobnih problema", a vjeruje se da je mladi defanzivac dobio slobodne dane zbog svih dešavanja u Ukrajini i rata s Rusijom.

Na Goodisonu se prilikom izlaska igrača na teren čuju sirene za vazdušni napad koje naravno trenutno u Ukrajini izazivaju veliki strah i opšti haos, te uglavnom pozivaju stanovnike Kijeva i drugih gradova da bježe u skloništa.

Stoga, u Evertonu su shvatili da bi bilo neukusno pustiti takav zvuk, naročito zbog dvojice Ukrajinaca koji će večeras biti na stadionu.

Zinčenko, koji bi se danas trebao naći u timu Cityja, u četvrtak je, prvog dana ruske invazije na Ukrajinu, objavio sliku ruskog predsjednika Vladimira Putina na svom Instagram profilu uz poruku: "Nadam se da ćeš umrijeti najbolnijom smrću, čudovište", iako je ta objava uklonjena od strane Instagrama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Defanzivac Cityja već ima 48 nastupa za Ukrajinu, a u četvrtak je bio u centru Manchestera sa svojim sugrađanima na protestu protiv Rusa koji su iznenada napali Ukrajinu i već tri dan se vode žestoke borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi