Sušić je imao još ponuda: "Odbio sam ih zbog reprezentacije"

Bivši klub ga želio vratiti

Sušić je imao još ponuda: "Odbio sam ih zbog reprezentacije"

Tino-Sven Sušić (25) nakon kratke avanture u izraelskom Maccabiju iz Tel Aviva vratio se u Belgiju. U narednom periodu bratić bivšeg selektora BiH Safeta Sušića će nastupati za Antwerp, koji je prema navodima belgijskih medija otkupio njegov ugovor od Genta za još uvijek nepoznati iznos.

U proteklom periodu Sušića je u svojim redovima želio vidjeti i Hajduk. Nadali su se Splićani da će vratiti svoju bivšu zvijezdu i pokušati joj oživjeti karijeru na obostranu korist, no od toga na kraju nije bilo ništa. Sušić je odbio Hajduk zbog - reprezentacije BiH.

"Nisam se želio vratiti u Hajduk. Kvaliteta lige u Hrvatskoj je na znatno manjem nivou, to bi bio korak unatrag. S obzirom na moju budućnost u reprezentaciji, vratiti se u Hajduk nije baš dobar izbor. Želim se dokazati u Belgiji i pokazati da vrijedim", kazao je Sušić, prenose belgijski mediji.

Sušić je u Hajduku već imao priliku igrati od 2012. do 2016. godine, gdje je u 104 nastupa upisao 19 pogodaka. Nakon epizode u Hajduku je za dva miliona eura prešao u Genk, no u ovom klubu na njega nisu računali, pa je proteklu sezonu odradio na posudbi u Izraelu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

S reprezentacijom BiH je putovao i na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a dresu s državnim grbom je ukupno zaigrao devet puta.

Top Komentari

SEIKO
E tele jedno, ti više ni blizu repke nečeš.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi