Sušić zabavljao saigrače pjesmom od Ede Maajke

Imao "solo" nastup

Sušić zabavljao saigrače pjesmom od Ede Maajke

Mateo Sušić iz Sheriffa dobio je priliku u prijateljskoj utakmici protiv Luksemburga da zabilježi prvi nastup u dresu "A" reprezentacije BiH.

Ovaj defanzivac (25) u igru je ušao u drugom poluvremenu umjesto Ognjena Vranješa, a za vrijeme provedeno na terenu pružio je poprilično dobru partiju i nakon utakmice zadovoljan je bio i selektor Mehmed Baždarević. 

„Normalno da sam imao tremu, to je bila pozitivna trema. Ali, kad izađeš na teren onda sve to nestane, posebno što su na terenu bili moji suigrači koje poznajem od prije Aničić, Šunjić, Bešić. Međutim, tek poslije utakmice sam shvatio da je došao i taj trenutak i debi za reprezentaciju", kazao je Sušić. 

San svakog fudbalera je da zaigra za najbolji tim svoje zemlje, a to je bila i želja Matea Sušića.

„Jasno da sam o tome razmišljao, ali kad izađeš na teren sa igračima koji igraju u velikim klubovima kao što su Pjanić, Džeko, Zukanović, Šunjić onda postaneš svjestan da si i ti dio toga. To je nešto neopisivo, nešto što čekaš cijelo vrijeme, naplata proteklog rada i onda postaneš jednostavno zahvalan za sve što se desilo.“

Uobičajeno je da svaki debitant u reprezentaciji ima i neki svoj „solo“ nastup. Toga nije bio pošteđen ni Sušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Neki kažu da sam recitovao, ali eto pjevao sam od Ede Maajke pjesmu 'Prikaze'. To mi je palo na pamet", dodao je kroz smijeh Sušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi