Zmajevi optimistični, Mateo Sušić zadužen za dobru atmosferu

Sutra prijateljski susret sa Švicarskom

Zmajevi optimistični, Mateo Sušić zadužen za dobru atmosferu

A. Beganović

Prijepodne u „Swissotelu“ u Cirihu protiče mirno. Igrači uglavnom odmaraju a vrijeme do ručka reprezentativci Mateo Sušić, Toni Šunjić, Srđan Grahovac i Marin Aničić provode u vedroj atmosferi i druženju uz kafu, piše službena stranica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U isčekinjanju prvih današnjih obaveza podijelili su i svoja razmišljanja o susretu sa Švajcarskom.

„Tek ćemo analizirati igru Švicarske, ali znamo da se radi o kvalitetnijem protivniku od Luksemburga“, rekao je Toni Šunjić za službene stranice Saveza i dodao:

"To će biti dosta zahtjevna i teška utakmica, ali sigurno možemo izvući pozitivan rezultat“.

Slično razmišlja i Marin Aničić:

„Očekujem pozitivan rezultat bez obzira što će to sigurno biti teža utakmica. Reprezentacija ima snage i kvaliteta nadigrati svakog protivnika, pa očekujem da će tako biti i sutra. Ako dobijem priliku da igram, biću spreman.“

„Svaka utakmica je bitna u ovom periodu jer selektor hoće da vidi sve igrače i njihove mogućnosti. Mada se radi o prijateljskom susretu rezultat nam je bitan, optimista sam kao i moje kolege i nadam se da će ovako pozitivna atmosfera vladati i sutra nakon utakmice", istakao je Srđan Grahovac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dolaskom Matea Sušića bh. reprezentacija je osim igračkog kvaliteta dobila i pozitivan duh, vedrinu i energiju koju širi na sve oko sebe što na kraju potvrđuje i Toni Šunjić:

„Mateo nas dosta zabavlja, veseo je i duhovit pa vrijeme do treninga brzo prolazi. Jedva čekamo da prođe obavezan odmor pa da se nastavimo družiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi