Sve spremno za žrijeb najuzbudljivijeg baraža ikada

Ko će na Mundijal?

Sve spremno za žrijeb najuzbudljivijeg baraža ikada

E. Škorić

Nadali smo se da bi i Bosna i Hercegovina danas mogla biti u žrijebu, ali nažalost neće biit među onim selekcijama koje će danas saznati protivnike u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Žrijeb baraža bit će održan danas u 17 sati u Zurichu, a polufinalni mečevi igraju se 24. i 25. marta naredne godine, dok ej finale na programu 28., odnosno 29. marta.

U žrijebu se nalazi 12 reprezentacija i samo tri će na kraju izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Mini turnir će biti odigran na način da 12 selekcija budu podijeljene u tri grupe od po četiri selekcije.

Među nosiocima su Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Wales, dok su nenosioci Austrija, Češka, Sjeverna Makednija, Poljska, Turska, Ukrajina.

Ekipe koje su nosioci bit će domaćini polufinalnih mečeva. Domaćin finala odredit će se naknadnim žrijebom.

S obzirom na sastav reprezentacija u bubnju, smatra se da će ovo biti jedan od najuzbudljivij doigravanja ikada i da će svakako biti vođena velika bitka do samog kraja. Mnoge je u čudu ostavilo to što su Italija i Portugal došli do toga da se kroz baraž bore za Mundijal, dok Sjeverna Makedonija traži novo čudo iako će je mnogi priželjkivati za rivala već u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svjetsko prvenstvo već su osigurali Katar, Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina.

Iz Evrope će u Kataru nastupati 13 selekcija, a Mundijal će početi 21. novembra i trajat će do 18. decembra 2022. godine.

Promo

Top Komentari

Eduard
Jeste da nema puno veze sa ovim tekstom ali samo zelim da pohvalim novinara koji je stisnuo muda medju 50 drugih novinarcica i upitao Peteva da li razmislja o ostavci. To je pravi put, a ne Vande i Dilete. Budite novinari s mudima i perite ih na ruke jer vi mozete dosta uticati svojim pritiscima. I poruka i Ivajlu da se napu*i kur*a misimovicu i vici.
4 2
Mackintosh
BiH ce izvuc Tunguziju
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi