Igrači Kosova se hvatali za glave nakon golčine napadača Švedske

Isak postigao spektakularan pogodak

Igrači Kosova se hvatali za glave nakon golčine napadača Švedske

Endin Čaušević

Švedska je večeras na svom terenu bez većih problema došla do pobjede protiv Kosova (3:0) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Švedska je do prednosti protiv Kosova stigla u 29. minuti kada je sudija svirao penal za domaće, a siguran s bijele tačke bio je Forsberg koji je pogodio za 1:0.

Do drugog gola domaća selekcija je došla u 62. minuti kada smo vidjeli najljepši trenutak večerašnje utakmice.

U centru pažnje našao se švedski napadač Alexander Isak koji je sjajnim driblingom kroz noge probacio loptu jednom igraču Kosova, a zatim je spektakularno s 18 metar pogodio za 2:0.

Sigurno da je gol Isaka jedan od najljepših koje smo vidjeli u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za SP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Domaći su tačku na ovaj meč stavili u 79. minuti kada je konačnih 3:0 postavio Quaison četiri minute nakon ulaska na teren.

Top Komentari

Sars33
Bomba
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi