Svi u Juventusu šokirani: Je li moguće da su u Firenci spremni na ovakve stvari?

Sramotan grafit na ulazu u stadion

Svi u Juventusu šokirani: Je li moguće da su u Firenci spremni na ovakve stvari?

E. Škorić

Igrači Juventusa su u Firenci položili cvijeće i odali počast preminulom kapitenu Fiorentine Davideu Astoriju i s njihove strane je to bio jako lijep gest, no neke stvari su iz zatekle.

Na ulazu u stadion mogli su gosti da vide poruku navijača Fiorentine, koji su mržnju prema gostima iz Torina pokazali tako što su legendarnom kapitenu Juventusa Scirei ostavili poruku da "gori u paklu".

"Nemam riječi, da vidite ovako nešto, bilo gdje, zna se ko je Scirei, to nije rivalstvo, to je bolest. Neprihvatljivo i sramotno za nogomet", kazao je Pavel Nedved.

Gaeetano Scirea je bio čovjek za primjer, bivši prvak iz 1982. godine i čovjek koji nikada nije dobio crveni karton ili se posvađao s nekim od protivničkih igrača.

Kako god, sramota je ono što su uradili navijači Fiorentine, bez obzira na rivalstvo sa navijačima iz Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije