Švicarska slavi Bosance: "Vjerujte mi, ne čudi me ovo od Harisa!"
Na krilima Harisa Seferovića, Švicarska je napravila nevjerovatan comeback i nakon 0:2 stigla do 5:2 u duelu sa favorizovanom Belgijom

Euforija nakon nevjerovatne pobjede

Švicarska slavi Bosance: "Vjerujte mi, ne čudi me ovo od Harisa!"

Malo ko je vjerovao da će se Švicarska plasirati na završni turnir Lige nacije i prije početka odlučujućeg susreta sa Belgijom, a kamoli oko dvadesete minute kada je na semaforu stajalo 0:2.

U tom trenutku su Švicarcima bila potrebna čak četiri gola, uz uslov da ne prime niti jedan, jer ih je samo pobjeda od dva ili više golova razlike vodila na prvo mjesto i završni turnir.

Postići toliko golova za 70-ak minuta je ozbiljan zadatak i protiv Luksemburga, a pogotovo Belgije, trećeplasirane selekcije sa posljednjeg Svjetskog prvenstva i trenutno prvoplasiranog tima FIFA-ine liste.

Međutim, uslijedio je nevjerovatan povratak Švicaraca koji su uspjeli postići čak pet golova i razbiti Belgiju. Od toga, tri gola je postigao Haris Seferović, pa je momak iz Sanskog Mosta postao pravi heroj u Švicarskoj.

"Ovo je bio moj prvi hat-trick, a nadam se ne i posljednji. Sada se presretan vraćam u Benficu, a imao sam sjajan osjećaj uoči Belgije. Iako smo gubili sa 2:0, igrali smo dobro i bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo početi da pogađamo. Na kraju smo, eto, postigli čak pet golova, od kojih su neki bili vrlo lijepi", rekao je Seferović nakon susreta.

Švicarski navijači slave i selektora Vladimira Petkovića, Sarajliju koji je sa ovom selekcijom već pravio velike podvige, od kojih je možda ovaj i najveći. Upravo je Petković prokomentarisao fenomenalan nastup svog sunarodnjaka Seferovića koji ga, kako kaže, nije iznenadio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Vjerujte mi, uopšte nisam iznenađen ovim što je Seferović uradio. On na svakom treningu pokazuje kakav je igrač, trudi se i ja najbolje vidim koliko toga zna i umije. Možda nekada ne pogodi, ali je na svakoj utakmici vrlo važan igrač za našu ekipu. Protiv Belgije je blistao", riječi su Petkovića.

Haris Seferović je protiv Belgije pogađao u 31., 44. i 84. minuti i svojim golovima je omogućio Švicarskoj da završi na prvom mjestu u grupi 2, te izbori plasman na završni turnir Lige nacija gdje će se za historijski trofej boriti sa Engleskom, Portugalom i Francuskom/Holandijom.

Top Komentari

Mr.Balboa
Bas mi je drago hahaha,nek je neko I Belgiju ponizio!!!
24 1
pogba69
Dokaz koliko je FIFA-ina lista glupost
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti