"Saudijska Arabija? Već sam zaradio puno novca"

Nema namjeru da napusti Evropu

"Saudijska Arabija? Već sam zaradio puno novca"

Edmir Škorić

Iako su mnoge zvijezde objeručke prihvatile ponudu iz Saudijske Arabije, ima i onih kojima basnoslovne cifre nisu tako primamljive i radije ostaju da igraju u jakim evropskim ligama.

Poljski reprezentativac Wojciech Szczesny bio je blizu odlaska iz Juventusa ovog ljeta, ali on je na kraju ostao i izvjesno je da će biti prvi izbor na golu Stare dame u novoj sezoni.

Poput mnogih je imao mogućnost da napusti Evropu i ode u Saudijsku Arabiju gdje bi zarađivao mnogo više novca, ali ta ideja se Poljaku nije svidjela.

"Ponude iz Arabije? Već sam zaradio puno novca u svom životu. Više volim zabavne izazove koje mogu imati. Ja sam bio i ostao igrač Juventusa, vezao sam se za ovaj klub i poštujem sve odluke. Ako mi kažu da me više ne žele, shvatit ću to s puno poštovanja i razumijevanja, ali što se mene tiče, ostajem tu", poručio je.

On je kazao da je cilj kluba u novoj sezoni Scudetto.

"Želja za ponovnim osvajanjem Scudetta postaje sve veća i veća. Ali ovaj je klub toliko navikao na pobjede da dan nakon što ste podigli trofej želite osvojiti još jedan. Postoji frustracija zbog činjenica da nismo bili uspješni u posljednje vrijeme, ali postoji motivacija da se vratimo u borbu za veće ciljeve".

Oglasi

Nije kraj svijeta što nema Evrope

"Sada ću i utorak i srijedu provoditi uz Ligu prvaka samo ispred TV-a. Izbačeni smo iz evropskih kupova i nemam namjeru ništa poduzeti po tom pitanju. Tako je kako je a sada će biti više vremena za adekvatan trening i malo više odmora, po prvi put u mojoj karijeri. Za mene nije kraj svijeta što su nas tretirali na način na koji smo tretirani".

Navodno je njemački velikan Bayern imao ponudu za Szczesnyja, ali je pala odluka da ostane na golu Stare dame.

Bayern je u potrazi za novim golmanom nakon transfera Yanna Sommera u milanski Inter, dok je Manuel Neuer i dalje nedostupan. Oni aktivno skautiraju Evropu kako bi osigurali najboljeg mogućeg kandidata za tu ulogu, a Poljak je tek jedan u nizu imena koje su imali na spisku,

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je karijeru počeo u pogonu Legije iz Varšave, potom je dugo godina branio za Arsenal, koji ga je u dva navrata slao na posudbe u Brentford i Romu, da bi 2017. godine prešao u Juventus.

Osim toga, ključni je čovjek poljske reprezentacije uz Roberta Lewandowskog, a za nacionalni tim je od 2009. godine sakupio 74 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi