U jednom klubu užasnuti zbog delegiranja Marciniaka za finale LP: "Šamar od UEFA-e!"

Smatraju da ih je Poljak oštetio

U jednom klubu užasnuti zbog delegiranja Marciniaka za finale LP: "Šamar od UEFA-e!"

E. Ganibegović

Po prvi put u historiji jedan sudija sudit će u istoj sezoni finale Svjetskog prvenstva i finale Lige prvaka. To je poljski sudija Szymon Marciniak, ali nisu baš svi zadovoljni što je on dobio to povjerenje.

Suđenje Szymona Marciniaka u utakmici Manchester Cityja i Real Madrida bilo je gotovo besprijekorno i tako je Poljak "natjerao" UEFA-u da njega i njegove pomoćnike delegira i za finale Lige prvaka.

Finale će se 10. juna igrati u Istanbulu između Manchester Cityja i Intera našeg Edina Džeke, a nezadovoljni odlukom da ovaj čovjek bude glavni sudac su u klubu koji je ispao u četvrtfinalu takmičenja.

Izborom poljskog sudije za finale Lige prvaka nimalo nisu zadovoljni u Napulju. Marciniak je sudio revanš meč četvrtfinala Napolija i Milana (1:1), a na jugu Italije smatraju da su oštećeni u toj utakmici.

Leao je oborio Lozana kod rezultata 0:0, a Marciniak nije dosudio penal. Jasno, da jeste, taj momenat bi utakmicu vjerovatno odveo u drugom smjeru i možda bi se Napoli uspio plasirati dalje.

Nakon što je ozvaničeno da će Marciniak biti na centru u Istanbulu, digla se prava hajka u medijima u Napulju. Napolipiu.com bio je najžustriji i napisao: "To je šamar od UEFA-e za Napoli!"

Oglasi

"Unatoč kontroverzama koje je izazvala utakmica Napoli - Milan, Szymon Marciniak izabran je za suca finalne utakmice Lige prvaka. Ovo je prestižna nagrada", ironičan je bio novinar pomenutog portala.

"Napoli je očekivao sankcije protiv Marciniaka, a kao nagradu dobio je polufinale, a sada i finale Lige prvaka", piše portal Fanpage.it.

Virgilio.it piše kako je izbor Marciniaka za finale razbjesnio navijače Napolija, dok su navijači komentarisali kako je bio katastrofalan i kako ga UEFA ni pod kojim uslovima nije smjela delegirati za suca finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šta god oni pisali i pričali, odluka je donesena. Pomoćnici Szymona Marciniaka biti će sunarodnjaci Pawel Sokolnicki i Tomasz Listkiewicz.

Podsjetimo, on je sudio i finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Antologijska utakmica riješena je nakon penala jer je nakon 120 minuta igre bilo 3:3, a Marciniak je sjajno odradio svoj dio posla. 

Top Komentari

Pa City se gura , mora ju osvojiti silom ili milom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi