Inter nemoćan bez Džeke: Napoli u finišu do nove pobjede

Utakmica Serie A

Inter nemoćan bez Džeke: Napoli u finišu do nove pobjede

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 36. kola Serie A odigrali su Napoli i Inter, a pobjedu od 3:1 ostvarila je domaća ekipa.

U utakmici koja je dosta veći značaj imala za goste Napoli je ostvario pobjedu, a Inter će strepiti kada je Liga prvaka u pitanju.

Naravno šansu za Ligu prvaka imaju i eventualnom pobjedom protiv Manchester Citya u finalu ovog takmičenja jer bi onda branili titulu.

Jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu jesu dva žuta kartona. Oba je dobio Gagliardini, a to je značilo da Inter od 41. minute igra sa igračem manje.

Do vodstva prvi stiže Napoli. Igrala se 67. minuta kada Anguissa postiže gol nakon asistencije Zielinskog i dovodi svoju ekipu u vodstvo.

U 82. minuti Lukaku postiže gol za poravnanje i činilo se da će Inter uspjeti osvojiti bod na ovoj utakmici, ali to se nije desilo.

Oglasi

Pet minuta prije kraja susreta Anguissa je ovaj put asistirao, a gol za pobjedu Napolija postigao je Di Lorenzo.

Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 95. minuti postavio je Gaetano.

Napoli ja naravno već prvak i samim tim jasnoj jeda su ostali prvi, a sada imaju 86 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Inter se bori za Ligu prvaka sa Laziom i Milanom, a sada se nalaze u nešto goroj situaciji nego uoči utakmice.

Milan im je prišao na dva boda, a Lazio ukoliko pobjedi u svojoj utakmici 36. kola može da ih preskoči i preuzme treće mjesto.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti