Tužno, ali istinito: Luciano Spalletti najveća je trenerska žrtva
Čuveni trener odlazi iz Napolija nakon dvije sezone (Foto: EPA)

Odlazi iz šampionskog kluba

Tužno, ali istinito: Luciano Spalletti najveća je trenerska žrtva

M. Šljivak

Luciano Spalletti (64) očigledno je spreman nakon šampionske sezone napustiti Napoli. Iskusni stručnjak prekinuo je pregovore o nastavku saradnje s predsjednikom kluba Aurelijom De Laurentiisom i nakon današnje izjave jasno je da odlazi.

Luciano Spalletti je Napoliju nakon 33 godine donio titulu prvaka Italije. Ovaj 64-godišnji trener fenomenalno je vodio ekipu do Scudetta, ali njega na klupi italijanskog šampiona naredne sezone neće biti.

Iako nije direktno rekao da odlazi po završetku sezone, Spalletti je to najavio kroz veoma interesantnu izjavu nakon meča u kojem je njegov tim savladao Inter s 3:1.

"Ako niste uvjereni da dajete ovom klubu sve ono što zaslužuje onda s potpunim pravom morate preispitati odluke. Nije ova ideja tek tako sinula, ona je već jasna i samo je treba objaviti", rekao je Spalletti nakon utakmice i dodao je:

"Ništa ne očekujem jer se već sve zna. Sve što je potrebno je zvanična objava. Predsjedniku De Laurentiisu sam rekao sve što sam mu trebao reći i nije bilo nikakvih pregovora. Sve smo riješili", rekao je sjajni stručnjak.

Još jedna je rečenica dokaz da se rastanak bliži. Mnogo je jasnija od prethodne.

Oglasi

"Ovaj tim ne treba nikoga jer zna igrati fudbal. Sportski direktor Giuntoli i predsjednik su ga dobro sklopili. Ekipa ima srce, kvaliter, duh, vjeru u sebe. Lako je raditi u takvom timu", poruka je iskusnog trenera.

Nevjerovatno je zaista da Spalletti nije dobio podršku predsjednika kluba, no nije on jedini koji će napustiti stadion 'Diego Maradona'. Iz kluba odlazi i kreator šampionske ekipe Cristiano Giuntoli.

Ovaj fenomenalni sportski radnik dogovorio je trogodišnji ugovor s Juventusom. Imat će zadatak da Juve vrati na vrh italijanskog fudbala, a navodno je zainteresovan da upravo Spallettija dovede na klupu Stare dame umjesto Massimiliana Allegrija.

Allegri se međutim čini nedodirljivim u Torinu. Giuntolija ne želi vidjeti na mjestu sportskog direktora, pa početak između ove dvojice ne obećava previše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luciano Spalletti stigao je na klupu Napolija 2021. godine i to umjesto čuvenog Gennara Gattussa. Prošao je kroz dosta toga, posebno prošlog ljeta kada mu je De Laurentiis prodao pola tima.

Ekipu iz Napulja vodio je u ukupno 94 utakmice. Ostvario je učinak od 61 pobjede, 15 susreta završeno je neriješeno i 18 puta je teren napustio pognute glave.

Top Komentari

Voland
Gdje su sada navijači Napolija. Što ne naprave proteste ispred De Laurentisove vile i traže ostanak trenera. Dočekat će slijedeću titulu opet za 33 godine
1 0
MirzACM
Zbog ovakvih stvari uvijek ce biti prosjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi