Pojavio se snimak zbog kojeg sada svi ismijavaju poljskog sudiju Marciniaka

Vježbao pred ogledalom

Pojavio se snimak zbog kojeg sada svi ismijavaju poljskog sudiju Marciniaka

Edmir Škorić

Poljski sudija Szymon Marciniak dijelio je pravdu na nedavnom finalu Lige prvaka u Istanbulu između Manchester Cityja i Intera (1:0).

Jedan od najboljih svjetskih sudija dobio je UEFA-ino povjerenje u najvažnijoj utakmici sezone i mora se priznati da je odradio dobar zadatak, iako ruku na srce i nije imao previše posla.

No, sada Marciniaka ismijavaju britanski mediji. Pojavio se snimak sudije kako se zagrijava u svlačionici dok to isto čine nogometaši finalista Lige prvaka na terenu, neposredno prije početka utakmice.

Na snimku se može vidjeti kako poljski sudija vježba pokazivanje žutog kartona u ogledalu. To mu je svakako dobro došlo jer je u utakmici šest puta dao žuti karton. Nadalje, možete vidjeti da Marciniak provjerava jesu li mikrofon i svi kabeli dobro pričvršćeni.

"Jeste li spremni, gospodo? Uživajmo. Imamo vremena donijeti odluku. Može biti i pet sekundi, ako vam treba toliko", rekao je svojim pomoćnicima Pawełu Sokolnickom i Tomaszu Listkiewiczu prije izlaska na istanbulski teren.

Oglasi

Daily Mail je video nazvao "bizarnim" i izazvao komentare korisnika interneta: "Ne vjerujem da sudija prakticira pokazivanje žutih kartona pred ogledalom", "Fantastično je gledati backstage takvih utakmica i trenutak sa sudijskim zagrijavanje je najbolje".

No, finale Lige prvaka i sezona 2022./2023. su iza Szymona Marciniaka. Sada će se poljski sudija pripremati za sljedeće takmičenje, u kojem ga je UEFA smjestila u malu, elitnu grupu sudija.

Inače, Marciniak je zamalo ostao bez finala Lige prvaka. Marciniak je nastupao na skupu krajnje desnice u njegovoj domovini, zbog čega je UEFA namjeravala da ga kazni, no na kraju se ipak smilovala i ukazala mu šansu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

42-godišnji arbitar iz Plocka je min ule sezone, do utakmice finala, sudio sedam mečeva u Ligi prvaka, uključujući duele Manchester City - Real Madrid (4:0), Napoli - Milan (1:1) , te Dinamo - Milan (0:4).

Također, sudio je veliko finale Svjetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske, kada su Lionel Messi i saigrači na penale došli do zlata.

Top Komentari

bk123
Meni iskreno ništa smjesno...čak što više priprema i provjera svega za tako važnu utakmicu....neznam šta je trebao...odmah iz automobila na teren
1 0
E.Car
Englezi se mogu smijati samo svojim sudijama!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti