Tadić o ispadanju: Imaš osjećaj da nešto zaslužuješ, a onda...
EPA

Jedan od najboljih igrača Ajaxa

Tadić o ispadanju: Imaš osjećaj da nešto zaslužuješ, a onda...

Nakon eliminacije Ajaxa iz Lige prvaka veliko razočarenje bilo je prisutno i kod srbijanskog fudbalera Dušana Tadića.

Ajax je u prvom meču odigranom u Londonu slavio sa 1:0, u revanšu je nakon prvih 45 minuta vodio sa 2:0 i sve je vodilo ka tome da će Kopljanici igrati u finalu, međutim onda je uslijedila drama.

Mladi i talentovani Ajaxovci koji su rušili Juventus i Real Madrid pali su u svom domu, pred prepunim stadionom u Amsterdamu, a zaustavio ih je Tottenhamov junak Lucas Moura svojim hat-trickom koji je zbog pravila gola u gostima bio dovoljan Spursima za prolaz.

Po završetku utakmice Ajaxovi igrači su bili shrvani u toj mjeri da su se sa suzama u očima srušili na teren, a razočarenje je bilo prisutno i kod Tadića, jednog od najboljih fudbalera holandskog velikana.

"Kad imaš osjećaj da nešto zaslužuješ, a ne dobiješ, onda moraš da budeš i ljut i razočaran", kazao je 30-godišnji Tadić poslije utakmice, pa potom nastavio:

"Niko nije očekivao da ćemo mi uopšte dogurati do polufinala Lige prvaka. I ovo je za nas sjajan rezultat, ali Ajax kao velikan uvijek teži da ostvari više... Tužno je. Mislim da nismo zaslužili da nam se ovakvo nešto desi", kaže Tadić.

Kopljanici su na putu do polufinala Lige prvaka prethodno eliminisali Real Madrid i Juventus, a u tim duelima, kao i onim prethodnim, briljirao je upravo Tadić koji je priču u elitnom klupskom takmičenju završio s učinkom od devet pogodaka i osam asistencija.

Finale Lige prvaka se, podsjetimo, igra 1. juna u Madridu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U finalu Tottenham će se sastati sa Liverpoolom.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Da ste zaslužili igrali biste u finalu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi