Treba li se Tahirović zabrinuti? Ajax dovodi jednog od najboljih mladih igrača Brazila?!
FOTO: EPA

Tvrde mediji iz ove zemlje

Treba li se Tahirović zabrinuti? Ajax dovodi jednog od najboljih mladih igrača Brazila?!

Esmer Oštraković

Ekipi Ajaxa ove sezone nikako ne ide, te se čini kako klub ide ka jednoj od najgorih sezona u posljednjim godinama.

Član ove ekipe je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović koji pruža solidne partije u svom timu.

Međutim, pitanje je da li se Tahirović treba zabrinuti za svoju poziciju obzirom na to da je Ajax u potrazi za pojačanjem u veznoj liniji.

Kako prenose brazilski mediji, uprava Ajaxa odlučila je da dovede veznog fudbalera, a konačno su odabrali i ko će to biti.

Radi se o mladom igraču Fluminensea Martinelliju koji je standardan u svom timu, te koji pruža jako dobre partije.

Oglasi

Njega je navodno tim iz Nizozemske pratio u posljednjih nekoliko mjeseci, a posebno je to bilo u završnici prvenstva prošle godine.

Upravo Martinelli je jedan od ključnih igrača u svojoj ekipi, a ugovor sa Fluminenseom ga veže do decembra 2025. godine.

Martinelli ima 21 godinu, a svoju karijeru počeo je u Gremiu odakle je prešao u ekipu Fluminensea.

Za svoj trenutni tim debitovao je 2020. godine, a do sada je odigrao 174 utakmice, te je postigao pet golova, a mediji u ovoj zemlji tvrde da se radi o jednom od najboljih mladih igrača u njihovoj ligi.

Benjamin Tahirović igra dobro, ali treba li se zabrinuti?

Od Tahirovića su neki možda očekivali i više, ali obzirom da se radi o mladom fudbaleru jasno je da su oscilacije u igri normalne.

Trener mu vjeruje, barem je do sada, a to najbolje pokazuje 20 odigranih utakmica u svim takmičenjima u dosadašnjem dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tahirović je uspio postići jedan gol, te je dodao tri asistencije, a sada bi mogao dobiti konkurenciju na svojoj poziciji.

Da li će eventualni dolazak Martinellija značiti upravo da Tahirović ide na klupu ili će to biti neko drugi, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi