Užasne scene sa autoputa: Sukobili se navijači Rome i Napolija, ima teško povrijeđenih

Iskoristili su priliku za obračun

Užasne scene sa autoputa: Sukobili se navijači Rome i Napolija, ima teško povrijeđenih

S. Mlaćo
Loše vijesti dolaze iz Italije. Ponovo su u centru pažnje huligani koji su iskoristili priliku da se obračunaju i naprave nevjerovatne scene.

Radi se o Rome i Napolija koji su se danas sreli na autoputu. Navijači Rome su putovali u Milano gdje večeras njihov tim igra protiv Milana, dok su Napolitanci išli put Genove.

Nastao je pravi haos, a navijači su bacali baklje i dimne bombe jedni na drugi te je sve bilo ubrzo blokirano.

Nastale su i velike gužve, a policija je ubrzo stigla i za sada nema više informacija o povrijeđenim licima, tvrdi se tek da je jedno lice teže povrijeđeno.

Informacije sa lica mjesta kažu da su navijači Napolija prepoznali autobus sa navijačima Rome i krenuli su bacati kamenje i flaše na njih. Oni su se zaustavili i izašli, te uzvratili i tada je došlo do sukoba.

Oglasi

Oko 300 navijača je učestvovalo u neredima, a korištene su čak i palice, te noževi. Navodno je nekoliko navijača i izbodeno, no nema zvanične potvrde od policije.

Na ovom istom mjestu 2007. godine sukobili su se navijače Lazija i Juventusa, a jedan je izvukao deblji kraj. Radilo se o navijaču Lazija Gabrielea Sandriju koji je pokušao da prekine tuču, a na kraju je izgubio život od zalutalog metka.

Između navijača Rome i Napolija velika je netrpeljivost, pa je pouznato da im je zabranjeno putovanje na gostujuće utakmice kada međusobno igraju njihovi timovi. Ipak, oni koriste svaku drugu priliku i sada su dočekali svojih pet minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svi u Italiji su razočarani zbog toga, no očigledno da huligani često budu 'ispred' policije. Često se radi i o dogovorenim okršajima pa je to veoma teško spriječiti.

Napoli svoje meč ovog kola igra od 18 sati, dok je duel Milana i Rome planiran od 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi