Tahirović se nametnuo Jagodiću i osvojio simpatije navijača: U drugom dijelu možemo još bolje
Stigao iz Švedske, te za kratak period postao neizostavan 'kotačića' u prvom timu Bišćana

Mladi prvotimac NK Jedinstvo govorio za SportSport.ba

Tahirović se nametnuo Jagodiću i osvojio simpatije navijača: U drugom dijelu možemo još bolje

S. Mlaćo

Bihaćko Jedinstvo pravi je hit prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH. Bišćani su protekle sezone za zelenim stolom ostali u drugom rangu bh. nogometa, a već ove polusezone sjajno zaigrali i osvojili 28 bodova, čemu se gotovo niko u klubu nije nadao.

Bišćani su igrali kvalitetan nogomet i otvoren nogomet, kako kod kuće, tako i na strani, a iskusni stručnjak Vlado Jagodić sjajno je posložio kockice. Jedan od onih koji su potpuno bljesnuli u prvom dijelu svakako je 20-godišnjak koji je uoči početka nove sezone u Jedinstvo stigao iz Linkoping Cityja.

Vrlo brzo stekao je status prvotimca i Jagodićeva lokomotiva bez njega se nije mogla ni zamisliti. Upisao je 14 nastupa, te osvojio simpatije navijača, a svi su složni u tome da se radi o kvalitetnom igraču pred kojim je svijetla budućnost.

Tahirović je za SportSport.ba govorio o svojim igrama, prvom dijelu sezone, navijačima, te otkrio planove za budućnost.

"Dolaskom u NK Jedinstvo na ljeto 2018. godine mislim da sam napravio pravi potez. Nakon završetka prvog dijela sezone zaista nemam razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo. Za jednog 19-godišnjaka 14 odigranih utakmica od mogućih 15 je sjajna stvar. Prezadovoljan sam time, ali isto tako moram se zahvaliti svima koji su mi ukazali povjerenje", priča Tahirović.

Otvorena igra na svakom susretu donijela je Bišćanima treće mjesto. Naš sagovornik je zadovoljan tim uspjehom, no priznaje da je bodovni saldo mogao bit još veći.

"Osvojili smo odlično treće mjesto, mi igači smo pokušali dati maksimum na svakom meču, a bodovni saldo je mogao biti veći za pet-šest bodova. Prosuli smo bodove tamo gdje nismo smjeli. Ponekad je falilo i sportske sreće, te te malo iskustva, no to je sastavni dio nogometa".

Nije tajna da je dobrim igrama skrenu pažnju na sebe. Ipak, njegovi planovi su vezani za Jedinstvo, te vjeruje da će i situacija u klubu koju je nedavno u razgovoru za SportSport.ba ispričao šef struke Vlado Jagodić popraviti.

"Ponuda je bilo po završetku prvog dijela sezone sa više strana, a ima ih još. Međutim, član sam Jedinstva i dolazim na prozivku 20. januara. Nadam se da će neki problemi koji potresaju klub biti prevaziđeni, te da ćemo u drugom dijelu sezone krenuti sa visokim ambicijama i još boljim rezultatim. Iskreno se nadam tome".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobre igre tima i pozitivnu atmosferu prepoznali su i navijači Jedinstva. Bišćani se mogu pohvaliti sjajnom posjetom na svim domaćim susretima, a i sam Tahirović priznaje da to mnogo znači njemu i saigračima.

"Čast mi je igrati pred bihaćkom publikom i  "Silom nebeskom". Oni su uvijek bili naš najjači adut. Gdje god smo igrali i u gostima uvijek su bili uz nas. Nema ljepšeg osjećaja za igrača kada istrči na teren i vidi pun stadion Pod Borićima", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac NK Jedinstvo Adi Tahirović.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rodjak
Haj Taha odigraj dobro jos ovu polusezonu pa te Ibro vraca medju Rodjene
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi