Ukrajinci iz bojkota 'upropastili' zvaničnu stranicu FIFA-e na Facebooku

Novi način borbe

Ukrajinci iz bojkota 'upropastili' zvaničnu stranicu FIFA-e na Facebooku

Teme:

Nakon što je FIFA izrekla kaznu Ognjenu Vukojeviću zbog slogana "slava Ukrajini", narod ove zemlje oštro se pobunio protiv krovne kuće svjetskog nogometa i našao je interesantan način da joj uzvrati udarac.

Više od stotinu hiljada Ukrajinaca okupiralo je zvaničnu stranicu FIFA-e na Facebooku i podijelilo "jedinice" ovoj stranici, čime je rejting fudbalske federacije drastično srozan na ovoj društvenoj mreži.

Prosječna ocjena FIFA-e na Facebooku sada je 1.4 zvjezdice, a do ovog momenta joj je 151 hiljada ljudi dalo najnižu ocjenu.

Također, Ukrajinci su preplavili naslovnicu FIFA-e negativnim komentarima s tim da su mnogi bili slični onim koje su koristili Domagoj Vida i Ognjen Vukojević u svom snimku koji je naišao na brojne osude.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Slava Ukrajini" je najčešći slogan koji se može pročitati, ali mnogo je i komentara kojim se vrijeđaju čelnici FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi