Tako se to radi: Brazilci umišljenu zvijezdu poslali kući
Foto: EPA

Bruno Caboclo odbio ući u igru

Tako se to radi: Brazilci umišljenu zvijezdu poslali kući

M. Šljivak

Brazilski košarkaš Bruno Caboclo izbačen je iz nacionalne selekcije zbog odbijanja poslušnosti selektoru.

Košarkaš Toronto Raptorsa nije bio zadovoljan minutažom u prvom poluvremenu utakmice protiv Meksika na FIBA AmeriCupu, pa je tokom druge dionice odbio da uđe u igru

Odigrao je do tada nešto više od devet minuta uz tri postignuta poena, a kada mu je trener Cesar Guidetti pokazao da ponovo uđe u igru, on je to odbio.

Zbog ovoga je zaradio suspenziju, što je potvrđeno iz brazilskog saveza.

"Bruno Caboclo je prekršio disciplinu odbijajući da uđe na teren kada je to selektor traži. Nećemo dozvoliti nijednom igraču da krši pravila i da se samovoljno ponaša u dresu nacionanlog tima", rekao je menadžer selekcije Brazila Renato Lamas.

Brazil je utakmicu od Meksika izgubio s uvjerljivih 99:76, a košarkaš Toronta neće više igrati na ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi