Trenutak na stadionu kada je jedan od najvećih moćnika na svijetu shvatio da novac ne može sve

U nogometu je tako

Trenutak na stadionu kada je jedan od najvećih moćnika na svijetu shvatio da novac ne može sve

Edmir Škorić

Katarski emir vlasnik je PSG-a i naučio je uglavnom u životu sve da kupi novcem i da riješi uz pomoć svog statusa i svoje moći, ali u sportu ipak postoje stvari koje je nemoguće kupiti.

Wojciech Szczesny odbranio je jedanaesterac u 45. minuti utakmice protiv Saudijske Arabije, još kod rezultata 1:0 za Poljsku, zahvaljujući čemu je postao heroj. Međutim, nisu svi bili zadovoljni ovakvim razvojem događaja. Kamere su snimile reakciju katarskog emira koji je djelovao vidno razočarano nakon intervencije poljskog golmana.

Tamim bin Hamad Al Thani je čovjek "težak" oko dvije milijarde dolara i šef je države u kojoj se igra ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. Na tribinama je sjedio tokom duela Saudijske Arabije i Poljske.

Na snimci se vidi kako Emir prvo ustaje i suspreženog daha čeka udarac arapskog reprezentativca Salema Al Dawsarija. A kada Szczesny brani njegov šut, pa i drugi pokušaj, Al Thani razočarano sjeda i stavlja ruke na lice.

Vlasnik PSG-a jako žali što ekipa Hervea Renarda nije postigla gol. Ovo je još neočekivanije ponašanje, jer je odavno poznato da Katar i Saudijska Arabija nisu u najboljim međusobnim odnosima.

Nedavno je otkriveno da su arapski navijači imali ograničen pristup prijenosima Svjetskog prvenstva. Kao što vidite, najvažniju osobu u Kataru dale su nogometne emocije.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Celebrty_0/status/1596542029697368065[/twitter]

Poljaci su ipak bili jači od Saudijaca, došli do pobjede golovima Arkadiusza Milika i Roberta Lewandowskog, koji je dočekao svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu ikad. Nakon toga je i zaplakao.

"Nije baš olakšanje, nego jednostavno ostvarenje sna", rekao je Lewandowski poljskim novinarima nakon utakmice u Mix zoni, dodavši:

"Poznato je da mi je kao kapitenu na prvom mjestu dobre stvari Poljske, ali u dubini mi je ipak bila želja da svoje prisustvo obilježim golom. I nakon asistencije osjećao sam radost, ali i nezadovoljstvo. Nedostajao mi je taj gol na Svjetskom prvenstvu. Danas sam ga konačno zabio i to je svojevrsni zaokruživanje moje karijere".

Poljaci su u prvom kolu osvojili bod protiv Meksika i sa četiri boda su u vrhu grupe, ali ih čeka duel sa Argentincima i to će biti direktan okršaj za osminu finala. Saudijci imaju priliku da preko Meksika izbore nokaut fazu prvi put od 1994. godine i drugi put u svojoj povijesti.

Što se tiče Katara, on je već ispao nakon dva poraza u prva dva kola, pa će protiv Nizozemske u trećem kolu igrati "reda radi".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

VenamaHrabrih
glup - gluplji - "novinar" ss.ba.
4 0
user1648586005
Koliko glup naslov i koliko glup clanak. Za zabrinuti se o buducnosti covjecanstva.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi