Sramotnim skandiranjem Dušanu Vlahoviću pokazali šta znači biti Balkanac u Italiji

Roma dobila novčanu kaznu

Sramotnim skandiranjem Dušanu Vlahoviću pokazali šta znači biti Balkanac u Italiji

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa prije nekoliko dana na svom terenu remizirali su protiv Rome (1:1) u derbiju trećeg kola Serije A.

Stara dama nije uspjela da dođe do tri boda protiv Rome iako je domaći tim vodio skoro cijelu utakmicu, ali na kraju Vučica je nekako uspjela da dođe do boda.

Juventus je poveo već u drugoj minuti utakmice kada je srbijanski napadač Dušan Vlahović postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca za 1:0.

Međutim, ekipa Josea Mourinha je u nastavku došla do remija. Roma je na 1:1 poravnala u 69. minuti kada je Abraham zatresao mrežu domaće ekipe nakon asistencije Dybale.

O ovom meču u Italiji se još uvijek priča, a ponajviše zbog navijača Rome koji su tokom meča vrijeđali Vlahovića.

Delegat susreta je sve to zapisao, te je otkriveno da su navijači Rome u nekoliko navrata s tribine skandirali "prljavi cigane" što je bilo upućeno na račun reprezentativca Srbije.

Oglasi

Zbog svega toga odlučila je reagovati disciplinska komisija Serije A koja je kaznila Romu zbog nedoličnog ponašanja navijača ovog kluba, te skandiranja i uvreda za Vlahovića.

Jutros je potvrđeno da je Roma kažnjena novčano sa 15.000 eura, ali da će kazna biti drastičnija ukoliko se takav slučaj ponovi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo nije prvi put da čujemo takva skandiranja na mečevima Serije A. Slične uvrede već godinama dobija i Zlatan Ibrahimović, ali i ostali igrači koji dolaze s Balkana uključujući i Pjanića koji je godinama igrao u Seriji A. O vrijeđanju na rasnoj osnovi koje je i dalje ogroman problem u Italiji ne treba ni trošiti riječi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Banjalukaleeee
Italijani kažu nekome da je cigan, jel ovo ironija?
6 0
SEJFUDIBIKODZE
ja licno cigane kao narod postujem i dobri su kao ljudi a srbi jesu porijeklom ciganski narod,i nevidim nista lose u tome,mozda vam nije poznato i muslimani kao vjernici su upravo nastali iz davnih nomada ciganskog porijekla,i jedini oni su iskreni vjernici u Bosni.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi