Tatar: Novi trener nam je vratio samopouzdanje

Fudbaler Veleža

Tatar: Novi trener nam je vratio samopouzdanje

M. Maksimović

Konačno je navijače na jednom prvenstvenom susretu obradovao i Velež.

Nakon tačno 16 mjeseci Rođeni su jučer ostvarili prvenstveni trijumf na svom stadionu. Bio je to ujedno prvi trijumf sezone i uspješan debi Ibre Rahimića u drugom mandatu na klupi Veleža.

Poražen je Novi Travnik, a junak susreta bio je Kerim Tatar koji je postigao hat-trick i izborio jedanaesterac iz kojeg se izrodio četvrti pogodak.

“Nismo imali pravo na kiks što je psihičko otežalo utakmicu. Ispoštovan je dogovor iz svlačionice, pa rezultat na kraju nije izostao. Dobro smo radili cijelim tokom sedmice, novi trener vratio nam je vjeru i samopouzdanje, te je za svega pet dana uspio ukazati nam na niz stvari koje nismo ispravno radili. Dolazak Ibre Rahimića donio je i pozitivnu atmosferu u tim“, rekao je Tatar za SportSport.ba.

Osim konstatacije da je trijumf posve zaslužen, Tatar je skromno uprkos svom učinku u prvi plan stavio kvalitetan kolektiv.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Sretan sam jer nije mala stvar postići tri pogotka, ali niti jednog trenutka ne bih umanjio zasluge saigrača koji su dali maksimum na jučerašnjoj utakmici“, dodao je junak Veležove pobjede.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi