Ten Hag i Potter u velikoj borbi za potpis Ajaxovog dragulja

Gdje će nastaviti karijeru?

Ten Hag i Potter u velikoj borbi za potpis Ajaxovog dragulja

E. Oštraković

Manchester United od početka sezone sa novim trenerom, Ten Hagom, nije igrao baš najbolje, ali sada to izgleda dosta bolje na terenu.

Ekipa ipak prolazi kroz razne probleme, a većinu njih stvorio je Cristiano Ronaldo svojim narcisoidnim ponašanjem.

Suprotno od Manchester Uniteda, ekipa Chelseaja je nakon slabijeg otvaranja prvenstva Tuchela zamijenila Grahamom Potterom.

Novog trenera Chelseaja ide jako dobro u novom klubu, a posebno mu ide u prilog jer nije radio selekciju igrača, pa je njegov uspjeh još veći.

Oba trenera pokušat će u januaru dodatno pojačati svoje ekipe, a jedno ime nalazi se na radaru oba kluba, te to predstavlja problem za oba trenera.

Naime, i Ten Hag, ali i Potter, žele da dovedu Edson Alvareza, nogometaš Ajaxa koji je jedan od najvećih Ajaxovih dragulja.

Ten Hag je itekako upoznat sa njegovim stilom igre, te je to još jedan nogometaš koji bi mogao Ajaxov dres zamijeniti dresom Manchester Uniteda.

Sa druge strane Potter neće tako lako odustati, jer ovog veznjaka vidi kao idealnog nogometaša za svoj vezni red.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je već slao ponude za ovog nogometaša, a sve se desilo prošlog ljeta, ali su te ponude na kraju odbijene.

Ostaje da vidimo koji od dva kluba će na kraju uspjeti dovesti ovog sjajnog veznog nogometaša u svoje redove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti