Iz Minhena u Mostar: Teo Marošević novi igrač HŠK Zrinjski!

Stiže iz Njemačke

Iz Minhena u Mostar: Teo Marošević novi igrač HŠK Zrinjski!

M. Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski završio je prvo pojačanje za novu sezonu. Novi fudbaler mostarskog kluba postat će mladi 18-godišnji bek Teo Marošević.

HŠK Zrinjski uvjerljivo je osvojio duplu krunu ove sezone. Mostarski klub dominira bh. fudbalom i ima zaista fenomenalno sklopljenu ekipu.

Trener Krunoslav Rendulić će u narednoj sezoni u svojim redovima imati još jednog fudbalera na raspolaganju. Mladi Teo Marošević veoma brzo će postati član Plemića.

Za SportSport.ba potvrđeno je kako 18-godišnji desni bočni fudbaler stiže u Mostar ovog ljeta. Pojačat će konkurenciju na desnoj strani i vidjet ćemo kako će se ovaj momak snaći u bh. fudbalu.

Teo Marošević trenutno je član ekipe TSC 1860 Munchen. Igra za drugi tim ovog poznatog njemačkog kluba s kojim ima ugovor do kraja juna.

On će dakle kao slobodan igrač pojačati redove HŠK Zrinjski i ovo će mu biti prvo inozemno iskustvo jer je prošao sve omladinske selekcije Munchena 1860.

Oglasi

Novi potpis u HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski je već davno osigurao naslov prvaka u Premijer ligi, a zatim stigao i do duple krune pobjedom nad FK Velež u finalu Kupa BiH.

Plemići su bukvalno već na odmoru, preostalo im je još sutra gostovanje kod FK Tuzla City.

Sigurno da će promjena u timu itekako biti, a u redovima ovog kluba već 'kuju' planove za budućnost.

Tako je danas objavjeno da je ugovor produžio Matija Malekinušić i to do 2026. godine.

Iza Malekinušića su dvije sezone u dresu s lentom u kojima je uz osvojena tri trofeja upisao 63 službena nastupa!“, stoji u objavi Plemića.

“HŠK Zrinjski Mostar i Matija Malekinušić potpisali su produženje suradnje do 2026. godine".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malekinušić je rođen u Zagrebu, ponikao je u Sesvetama, a zatim prešao u Dinamo, gdje je nastupao do seniorske selekcije. Nastupao je za NK Trnje, te NK Sesvete odakle je stigao u Zrinjski u julu 2021. Godine.

Ove sezone upisao je 31 nastup u četiri takmičenja, te dodao dva pogotka i tri asistencije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
za nekoliko godina ga vratimo u njemačku za nekoliko milijunćića.
2 3
pjanke.sa
Sigurno je talentovan.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi