Teške optužbe za hrvatskog trenera: Za novac 'gurao' igrače

Leko u problemima

Teške optužbe za hrvatskog trenera: Za novac 'gurao' igrače

Hrvatski trener Ivan Leko suočio se s ozbiljnim optužbama zbog kojih je završio i na ispitivanju.

Splićanin dvije godine radi kao trener u Bruggeu s kojim ostvaruje prilično dobre rezultate, međutim u posljednje vrijeme njegovo ime se dovodi u vezu s aferama koje bi mu mogle znatno narušiti ugled.

Prije nekoliko mjeseci Leko je prenoćio u policiji zbog istrage oko namještaja rezultata, a belgijski mediji, tačnije VTM News, tvrdi kako je sada optužen da je imao 'dodatan poticaj' da neke prinove stavlja odmah u prvu momčad.

Prema navodima pomenutog izvora, na Lekin račun su sjeli novci kad su pojedini igrači koje je doveo odigrali određeni broj utakmica u dresu belgijskog tima, a nakon svega hrvatski strateg je morao ići na ispitivanje i protiv njega je pokrenuta istraga.

Leku je, pišu belgijski mediji iz dobro obaviještenih izvora, 'izdao' menadžer Dejan Veljković koji mu je i sam davao novac kako bi neki igrači igrali u početnom sastavu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Povodom cijele priče oglasio se i Club Brugge, koji je u saopštenju naveo kako je Leko nekoliko puta opovrgnuo takve navode, ali da cijeli slučaj neće dalje komentarisati dok traje istraga.

Leko je inače u međuvremenu dogovorio da od naredne sezone vodi bogati Al-Ain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi