Kralj kladionica tvrdi: Gdje su Srbi i Hrvati tu je najviše namještenih utakmica
Čuveni Makedonac Velibor Džarovski poznat je i kao kralj namještanja. U karijeri je namjestio gotovo sve u čemu je učestvovao, počevši od fudbalskih utakmica, pa do muzičkih festivala i još ne namjerava stati

Oglasio se Velibor Džarovski

Kralj kladionica tvrdi: Gdje su Srbi i Hrvati tu je najviše namještenih utakmica

M. Šljivak

Evropsku fudbalsku javnost jučer je potresao skandal oko namještanja utakmica najboljih belgijskih timova, a jučer su pored pretresa klupskih prostorija, izvršena i broja hapšenja.

Među osumnjičenim su neka velika fudbalska imena, među kojima je i hrvatski trener Ivan Leko, te srpski menadžer Dejan Veljković čiji je veliki broj fudbalera igrao ili igra u Belgiji.

Kralj kladionica, namještenih utakmica Makedonac Velibor Džarovski, nije iznenađen zbog novog skandala.

"U Belgiji se najviše namjetša u Evropi, zato što je tamo bilo najviše igrača iz država nastalih raspadom Jugoslavije. To sam pričao prije deset godina, nigdje se ne namješta kao u Belgiji. Kad je Standard izgubio od Waregema, "riknula" je cijela kladioničarska Evropa", rekao je Džarovski za hrvatski protal 24sata.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Istakao je i da je najviše namještaljki tamo gdje su Srbi i Hrvati.

"Gdje su Srbi i Hrvati tu ima najviše namještanja. Ja sam radio i namještao sa Hrvatima, pa ću tako raditi i ubuduće. Ako je belgijska policija izdvojila Leku i Dejana Veljkovića, siguran sam da njih dvojica imaju neke veze sa namještanjem", istakao je Džarovski

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi