Teški porazi Poljske, Finske i Izraela, Francuska slavila

Protivnici bh. selekcije na Eurobasketu

Teški porazi Poljske, Finske i Izraela, Francuska slavila

Edmir Škorić

Francuska je u neizvjesnom susretu savladala Belgiju sa 74:72. Iako su Tony Parker i društvo bili veliki favoriti, na kraju su ostvarili tijesnu pobjedu.

Belgijanci su vodili 21:16 nakon prve dionice, na poluvremenu je već bilo devet razlike (41:32). Ipak, uslijedio je veliki preokret Francuza u nastavku.

Parker je predvodio Francusku sa 24 poena, dok je Boris Diaw ubacio 11 poena. Kod Belgijanaca Gillet je ubacio 13, De Zeeuw 10, poena, koliko i Hervelle i Tabu dok je Lojeski ubacio devet poena.

Poljska je na turniru u Njemačkoj, nakon pobjede nad Turskom, danas poražena od Njemačke i to sa ubjedljivih 82:69. Poljaci su bili nemoćni u tri dionice, jedino su slavili u trećoj, no generalno je Poljska ostavila loš dojam.

Dirk Nowitzki je predvodio Nijemce sa 18 poena i sedam skokova, Pleiss je ubacio 16 poena i šest skokova, Zipser je dodao12 poena.  Na drugoj strani Marcin Gortat je ubacio 14 poena uz osam skokova.

Slovenija je sa 80:59 razbila Finsku, još jednog rivala bh. selekciji na EP-u u Francuskoj. Izraelci su billi nemoćni pred Srbijom, koja je slavila 15 razlike (85:70). Srbiju je predvodio Nemanja Nedović sa 16 poena uz četiri skoka i šest asistencija, Marko Simonović je ubacio 13 poena, Raduljica je dodao 11, Erceg 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.