Theo Walcott napušta potonuli brod

Ide iz Southamptona

Theo Walcott napušta potonuli brod

E. Ganibegović

Southampton se već davno pozdravio s Premiershipom i naredne sezone će igrati u drugom rangu engleskog fudbala, a poznato ime neće produžiti ugovor s ovim timom.

Ekipa koja je prva spakovala kofere za Championship je Southampton. Nakon poraza od Fulhama prije nekoliko sedmica i matematički su ostali bez šansi za ostanak u Premier ligi.

Danas se ova ekipa sastaje protiv Liverpoola na svom stadionu u utakmici posljednjeg, 38. kola. Biti će to i posljednja utakmica za Thea Walcotta u dresu Southamptona.

Engleski ofanzivac nema namjeru da produži ugovor koji ističe na kraju ove sezone nakon što je postalo jasno da klub ispada iz lige i potražit će novu sredinu.

"Danas je moj posljednji nastup u dresu Saintsa i želim reći reći veliko hvala svima u Southamptonu - to je fantastičan klub s nevjerovatnim ljudima. Stvarno sam razočaran zbog navijača što ove sezone nismo uspjeli ostati u Premier ligi, ali siguran sam da će se klub uskoro vratiti.

Hvala svima vama na podršci još od mog debija u dobi od 16 godina. Ekipi i navijačima želim svaki uspjeh u budućnosti. Moj cilj je nastaviti igrati i radujem se sljedećem izazovu", napisao je Walcott na Instagramu.

Oglasi

On je u Southampton stigao 2020. godine iz Evertona na posudbu, da bi godinu dana kasnije u besplatnom transferu potpisao ugovor s ovim timom. 

Ove je sezone nastupio ukupno 24 puta u svim takmičenjima, te ima učinak od pet golova i dvije asistencije.  Vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru i da li će moći pronaći angažman u elitnom rangu engleskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijelu karijeru proveo je u Engleskoj. Najbolje dane proveo je u Arsenalu u koji je stigao upravo iz Southamptona 2006. godine. U karijeru je osvojio pet trofeja i sve s Arsenalom - tri puta su osvojili FA Cup i dva puta Community shield, odnosno engleski Superkup. 

Za reprezentaciju Engleske ovaj je 34-godišnjak nastupio 47 puta i postigao osam pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi