Henry izabrao najpodcijenjenijeg igrača koji postoji: "Ko još može da igra na četiri pozicije?"

Hvali svog mladog sunarodnjaka

Henry izabrao najpodcijenjenijeg igrača koji postoji: "Ko još može da igra na četiri pozicije?"

E. Škorić

Bivši francuski napadač Thierry Henry smatra da je njegov mlađi sunarodnjak trenutno najpodcijenjeniji igrač u svijetu fudbala.

Henry je ostavio veliki trag u evropskom fudbalu nastupajući za Monaco, Juventus, Arsenal i Barcelonu. Bio je zaista nezaustavljiv, jedan od najboljih golgetera svih vremena, a penzionisao se prije devet godina.

Francuz je trenutno selektor U21 reprezentacije Francuske i naravno fudbalom se bavi 24 sata. Henry voli da gleda što više utakmica, naročito onih u kojima igraju najbolji timovi i igrači današnjice, pa je uočio da je jedan igrač trenutno najpodcijenjeniji.

U intervjuu za 'Le Parisien', u vezi s Olimpijskim igrama u Parizu, sadašnji selektor Francuske do 21 godine pretpostavio je da napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann ne dobiva priznanje koje zaslužuje, unatoč brojkama koje iznosi iz godine u godinu.

"Ne možemo zaboraviti Griezmanna, igrača koji nas podsjeća da je naporan rad talent. Griezmann je daleko najpodcijenjeniji igrač koji postoji.

Oglasi

Uvijek pričamo o Kylianu, ali Griezmann... Pogledajte asistencije i golove. Recite mi igrača u historiji koji je bio sposoban igrati na sve četiri ofanzivne pozicije poput njega? Nema ih puno... A Grizou je jedan od njih", rekao je bivši napadač.

Griezmann (33) ove sezone ima 19 golova i sedam asistencija na 38 mečeva. Ukupno je za Atletico u dva mandata odigrao 379 mečeva i postigao 176 golova uz 83 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je Antoine nastupao za Barcelonu gdje je dao 35 golova uz 17 asistencija na 102 meča, dok je u Real Sociedadu na 202 meča postigao 52 gola uz 18 asistencija.

Inače, može da igra kao centralni napadač, kao ofanzivni vezni, kao desno krilo i kao centralni vezni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi