U nedjelju su istrčali na teren i dali savršen odgovor na arogantne riječi Thomasa Tuchela

Konkurenti za titulu

U nedjelju su istrčali na teren i dali savršen odgovor na arogantne riječi Thomasa Tuchela

Edmir Škorić

Thomas Tuchel ponekad izgovori neke riječi koje mediji protumače kao provokaciju ili zaključe da je zauzeo arogantan stav, a tako je bio slučaj i prije ovog kola u njemačkoj Bundesligi.

Bayern je u subotu pobijedio Heidenhem sa 4:2 uz nova dva gola sjajnog Harryja Kanea. Bavarci su vodili 2:0, gosti neočekivano došli do 2:2, no na kraju su domaći dali još dva gola i upisali novu pobjedu.

Kada su Tuchela pitali koji rival može ugroziti Bayern na putu do osvanja 12. uzastopne titule, Tuchel je rekao: "Nema tu nikakve borbe, mi možemo samo sami sebe ugroziti".

Te riječi isprovocirale su trenera Bayer Leverkusena Xabija Alonsa i njegove igrače, pa su danas na terenu dali pravi odgovor - pobijedivši Union Berlin sa 4:0.

Bayer Leverkusen nakon jedanaest kola ima 31 bod i vodeći je u Bundesligi. Izjednačio je i najbolji rezultat nakon toliko kola u historiji njemačke lige. U sezoni 2015/2016 Bayern je imao identičan rezultat. Tada ga je vodio Josep Guardiola, a u veznom redu je imao Xabija Alonsa.

Oglasi

"Bayer je pobjedom pokazao nešto i Thomasu Tuchelu, treneru Bayerna, koji je poslije subotnje pobjede nad Heidenheimom od 4.2 rekao da "postoji samo jedna borba, jer se Bayern bori samo protiv sebe". Bez borbe - ekipa iz Bayera je potpuno spremna za titulu!", objavio je njemački list Bild.

Nevjerovatne brojke Bayera

Ove sezone, računajući sva takmičenja (Liga Evrope i Kup Njemačke), Bayer Leverkusen je neporažen u čak 17 mečeva. Osvojio ih je čak 16! Postigao je 59 golova, a primio samo 14. Lider je ne samo u Bundesligi, već i u grupnoj fazi Lige Evrope (12 bodova u četiri utakmice).

Nakon osam kola prošle sezone, Bayer Leverkusen je bio pri dnu - bio je na pretposljednjem mjestu u Bundesligi. Tada je Xabi Alonso, bivši igrač Real Madrida, preuzeo tim i promijenio ga do neprepoznatljivosti. Njemačku ligu je uspio da završi na šestom mjestu i da se plasira u polufinale Lige Evrope.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako i Bayern igra sjajno ove sezone, naročito u posljednje vrijeme, Bayer je zaista fantastičan i mogao bi bez problema do samog kraja da vodi žestoku borbu za titulu sa rivalom iz Minhena, koji ima nevjerovatnih 11 titula u nizu.

Apotekari nikada ranije nisu osvojili prvenstvo Njemačke, jedino su osvajali Kup jednom, a bilo je to sada već davne 1993. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti