Thomas Tuchel glavni favorit za preuzimanje Southamptona
Foto: EPA

Prema britanskim kladionicama

Thomas Tuchel glavni favorit za preuzimanje Southamptona

Čelnici Southamptona su odlučili da uruče otkaz dosadašnjem treneru ove ekipe Claudeu Puelu, pa se na Otoku već počelo špekulisati o njegovom nasljedniku.

A sudeći prema britanskim kladionicama, ekipu Southamptona bi mogao preuzeti bivši trener Mainza i Borussije Dortmund Thomas Tuchel.

Naime, kladionice njemu daju najviše šansi za trenersku poziciju na St. Marysu. 

Osim Tuchela, u ponudi britanske kladionice Ladbrokes su još i nekadašnji trener Ajaxa i Intera, Frank de Boer, zatim Ryan Giggs, Alan Pardew, Japp Stam, David Moyes, Brendan Rodgers, Roy Hodgeson, te legenda kluba Matt Le Tissier.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sveci su se napokon rastali sa Puelom, a rani znakovi sugerišu da se već radi na dovođenju Tuchela. Ali da li će Pardew pokvariti te planove? Mi ćemo sigurno pratiti kvote", izjavio je predstavnik Ladbrokesa Alex Apati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi