Tuchel o ključnoj izmjeni: Svaka čast Kepi, ali i Mendyju

Sjajni strateg Plavaca

Tuchel o ključnoj izmjeni: Svaka čast Kepi, ali i Mendyju

S. Grebović

Chelsea je sinoć u Belfastu nakon penal serije bio bolji od Villarreala u utakmici UEFA Superkupa i na taj način došao do prvog trofeja ove sezone.

Nakon regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1, nakon čega se otišlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta igre pogodaka nije bilo pa se pristupilo penal seriji iz koje je osvajač Lige prvaka iz prošle sezone izašao kao pobjednik.

Jedna zanimljiva situacija desila se u posljednjoj minuti drugog produžetka kada je Mendyja na golu Plavaca zamijenio kontaverzni Kepa Arrizabalaga.

Taj će se Tuchelov potez ispostaviti ključnim budući da je španski golman svojim odbranama Chelseaju donio ovaj trofej.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ta odluka nije bila spontana. S obojicom golmana pričali smo o tome kad smo imali prvu Kup utakmicu s Barnsleyjem. Imali smo statistike da Kepa ima veći postotak obranjenih penala. Analitičari i treneri golmana to su mi rekli, a mi smo se s igračima još tad dogovorili da bi u nokaut utakmicama to moglo izgledati ovako. Fantastično je koliko Mendy to dobro podnosi. Morali smo napraviti to za ekipu, a postoje dokazi da Kepa bolje brani penale. Oni su pravi timski igrači i sretan sam zbog obojice", riječi su sjajnog njemačkog stručnjaka.

Chelsea za vikend očekuje početak Premier lige, a u premijernom kolu na Stamfrod Bridgeu će gostovati Crystal Palace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi