Kalidou Koulibaly više ne krije za koji će klub potpisati: "Na dobrom smo putu..."

Sjajni štoper napušta Napoli

Kalidou Koulibaly više ne krije za koji će klub potpisati: "Na dobrom smo putu..."

A. Čaušević

U narednim danima će biti realizovan još jedan veliki transfer.

Kalidou Koulibaly će napustiti Napoli, ali i Italiju što znači da od njegovog odlaska u redove Juventusa neće biti ništa.

Aurelio de Laurentiis je bio odlučan u namjeri da ne proda svog najskupljeg igrača u Juventus, na kraju je istrajao u tome.

Pouzdani Senegalac će karijeru nastaviti u Chelseaju, to je vrlo izvjesno nakon što je i sam štoper praktičko potvrdio transfer.

"Kasnije ću potvrditi, ali smo na dobrom putu", kratko je kazao 31-godišnji defanzivac koji je u Napoli stigao još prije osam godina.

Nakon što su ostali bez Rudigera i Christensena na Stamford Bridgeu su morali pojačati odbranu, a izbor je pao na Koulibalyja.

Stameni defanzivac će biti plaćen 40 miliona eura što je sasvim pristojna cifra, ali i daleko manje od onog što je prije nekoliko godina očekivao De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koulibalyja zastupa Fali Ramadani i ovaj menadžer se već nalazi u Milanu kako bi završio sve detalje oko transfera.

Inače, senegalski štoper koji je ranije igrao za Metz i Genk će sa londonskim Plavcima potpisati ugovor na tri godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Volim brata Halida, zao mi sto nece kod nas, al i drago jer ne zelim da ga mrze u Napoliju. Hajd, bar je otisao u drugi moj najstariji klub (po navijanju) od ljeto 96, Chelsea. Forza Chelsea. Sreca sad na areni u full hd ima da gledam, ne mogu sd gledat fuj.
6 3
MaDaj
ovo onaj za kojeg su trazili 150 pa 100 pa sad 40 ?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi