Thomas Tuchel će u decembru biti izbačen iz Velike Britanije!
Zakon vrijedi jednako za sve, pa tako i za Tuchela.

Zakon je jasan

Thomas Tuchel će u decembru biti izbačen iz Velike Britanije!

E. Ganibegović

Thomas Tuchel je početkom mjeseca septembra dobio otkaz na klupi Chelseaja. Ostao je da živi u Engleskoj, no u decembru bi mogao biti izbačen iz Velike Britanije, javljaju tamošnji mediji.

Kako su prenijeli vodeći engleski mediji, njemački stručnjak Thomas Tuchel narednog mjeseca će morati da napusti Veliku Britaniju.

On je dobio otkaz na klupi Chelseaja u septembru nakon poraza od Dinama na Maksimiru u Ligi prvaka, a sada mu na putu stoji zakon o vizama koji je osvojen nakon Brexita prema kojem on ne može ostati u zemlji jer je nezaposlen.

S druge strane, dvojica njegovih pomoćnika iz vremena provedenog na Stamford Bridgeu, Zsolt Low i Benjamin Webber, stavljeni na "gardening" dopust, što znači da su tehnički još uvijek zaposleni i mogu ostati u Engleskoj.

Razlozi zašto Tuchel, koji je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem 2021. godine, nije sklopio sličan dogovor s Toddom Boehlyjem na Stamford Bridgeu, nisu jasni.

Nakon svega, Tuchel će se najvjerovatnije vratiti u Minhen, ali svoje vrijeme namjerava podijeliti između njemačkog grada i Londona, piše The Telegraph.

Oglasi

Vjeruje se da je Tuchel prvi trener koji je bio prisiljen napustiti zemlju zbog zakona o vizama nakon Brexita.

Inače, Tuchel se ranije povezivao s preuzimanjem Bayerna, te fudbalske reprezentacije Engleske, no još uvijek je bez posla.

Chelseaju je njemački stručnjak donio Ligu prvaka, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup, a vodeći ovaj tim 2021. godine proglašen je za trenera godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njega je na klupi Plavaca naslijedio Graham Potter, no i njemu se nakon niza loših rezultata ljulja stolica, te su već četiri imena u igri da ga naslijede.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi