Šerbečić i Ćosić u idealnom timu kola u Super ligi Srbije
Radnički ove sezone ima mnogo razloga za slavlje FOTO: FK Radnički Kragujevac

Radnički je hit i to su svi prepoznali

Šerbečić i Ćosić u idealnom timu kola u Super ligi Srbije

Samir Mlaćo

Bh. nogometaši sjajno su snašli u Super ligi Srbije.

Radnički iz Kragujevca je pravi hit u Srbiji, u play off ovaj tim ide sa pete pozicije, a kada je na poziciju glavnog trenera Feđa Dudić sa pomoćnikom Adnanom Jahićem, bili su posljednjeplasirani.

Sada su peti, a izborili su i plasman u polufinale Kupa Srbije.

Tamo će igrati protiv Vojvodine i to naredne srijede u Kragujevcu te pokušati izboriti novi historijski uspjeh, veliko finale u Loznici gdje će ih ukoliko prođu čekati Crvena zvezda ili Partizan.

Tokom zimske pauze Dudić je između ostalih odlučio dovesti dva poznata premijerligaška imena. Radi se o Besimu Šerbečiću i Mehmedu Ćosiću.

Šerbečić je bio otpisan po dolasku na mjesto šefa struke u FK Sarajevo Simona Rožmana, što je Dudić 'iskoristio', te doveo provjerenog defanzivca.

Oglasi

On mu je uzvratio sjajnim igrama i po drugi put u kratkom periodu našao se u timu kola. Sada je zauzeo mjesto u zadnjoj liniji nakon sinoćnje pobjede protiv Voždovca 2:1, a tu je i Mehmed Ćosić koji je u Kragujevac stigao u FK Željezničar.

Lutali su na Grbavici tražeći pravu poziciju za Ćosića, a Dudić ga je dobro poznavao iz FK Velež.

Ćosić se sjajno snašao u Kragujevcu, što potvrđuje i najnovije priznanje.

Pored navedene dvojice, u timu kola su i Stamenković, Petrović, Docić, Petrović, Ivanović, Bamidele, Zukić, Melo., a sve bez nogometaša Partizana i Crvene zvezde.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički već za vikend otvara play out duelom protiv Čukaričkog na Čika Dači, a zatim naredne srijede slijedi duel sa Vojvodinom. Dva spektakla u Kragujevcu i sigurno vatrena atmosfera, kao što je bilo i protiv Novog Pazara.

Tada je Dudić pozvao navijače da dođu u što većem broju, što se i desilo.

Top Komentari

Manager
Pa ovaj Mehmed Ćosić je odlican igrac za nase lige kompletnu stranu igra momak od beka wingbeka do krila, malo brzi od prosjeka, zna s loptom, igra s obe noge, centarsut, ulazak iz drugog plana, sve ima sto treba da ima jedan bocni igrac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi