To bi bila senzacija: Džeku želi dovesti bivši trener
Foto: EPA

Italijani lansirali novu glasinu

To bi bila senzacija: Džeku želi dovesti bivši trener

Nakon fenomenalne sezone bh. reprezentativcu Edinu Džeku (31) neće manjkati ponuda za promjenu sredine. 

Džeko je u prvenstvu postigao čak 29 pogodaka, što mu je osiguralo titulu najboljeg strijelca u italijanskoj Seriji A, a broj zainteresovanih klubova za njegovo dovođenje je u ovom trenutku popriličan. 

Nakon što se dovodio u vezu sa Milanom i kineskim Tianjin Quanjianom, portal Football Italia je objavio kako je Džeki "udicu bacio" i Roberto Mancini koji je prije nekoliko dana zvanično preuzeo Zenit iz St. Petersburga.

Isti izvor navodi kako je Mancini pozvao Džeku da mu se pridruži u Rusiji, što i ne čudi, obzirom da je u njegove igračke kvalitete vrlo dobro upućen i upravo ga je on 2011. godine iz Wolfsburga doveo u Manchester City. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koliko sve ovo ima realnu podlogu znat će se uskoro, no nema sumnje da se Džeko neće biti na slatkim mukama kako se sve bude bližio prijelazni rok. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi