Veliko priznanje: Edin Džeko u timu sezone u Evropi
Foto: EPA

Po izboru portala WhoScored

Veliko priznanje: Edin Džeko u timu sezone u Evropi

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko iza sebe ima briljantnu sezonu u dresu Rome za koju je u svim takmičenjima postigao čak 39 golova.

Roma je ovu sezonu završila na drugom mjestu Serije A i tako je izborila direktan plasman u Ligu prvaka što je bio prvobitni cilj Vučice. Fenomenalnu sezonu iza sebe ima bh. napadač Edin Džeko koji je bio najbolji igrač Rome. 

Džeko je sezonu završio kao najbolji napadač Italije sa 29 golova, a u sezoni je postigao 39 golova za Romu u svim takmičenjima što je lični rekord kapitena bh. reprezentacije. Njegove igre nisu prošle nezapaženo jer je prema izboru portala WhoScored Džeko izabran u tim sezone.

Dovoljno je reći da su u timu 11 najboljih u minuloj sezoni, pored Džeke, još Messi, Neymar, Hazard...

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi