To je to od Balotellija na Rigamontiju: "Mislim da smo obojica napravili grešku"

Cellino otvoreno priznao ono što je svima očigledno

To je to od Balotellija na Rigamontiju: "Mislim da smo obojica napravili grešku"

Mario Balotelli je igrao dobro u Marseilleu, ali se od francuskog velikana oprostio u svom stilu, bespotrebnim crvenim kartonom u samom finišu prošle sezone.

Nije produžio Super Mario ugovor sa Marseilleom, ali je onda uslijedio transfer "kao iz bajke". Tako se barem vjerovalo kada je isti ozvaničen.

Naime, nestašni Italijan se ljetos vratio u Italiju i potpisao za Bresciju, klub iz grada u kojem je odrastao, i mnogi su vjerovali da je to prilika da vrati karijeru na pravi put.

Ali nije dugo trebalo da stvari krenu po zlu. Krenuo je Super Mario pun elana, ali onda je došlo do problema sa trenerima, medijima, rasističkim uvredama sa tribina.

Prvi čovjek Brescije Massimo Cellino je dugo branio Balotellija u svim mogućim situacijama, ali kada se prije par dana iskusni napadač nije pojavio na treningu ponestalo mu je argumenata.

Razočarao se Balotelli sve u klubu, a Cellino je prije par dana istakao da "Mario jednostavno više mislima nije sa Brescijom", ali i da će vrlo vjerovatno na ljeto napustiti klub s obzirom da se na Rigamontiju spremaju za nastavak sezone Serije A, ali i ekspresan povratak u Seriju B. Inače, u Balotellijevom ugovoru je i klauzula koja isti poništava u slučaju ispadanja Brescije u drugi rang.

Sada je Cellino konačno otvoreno priznao da je Balotellijev transfer bio greška. Teško mu je, ipak, zamjeriti - pokušao je rizikovati i preporoditi Balotellija koji bi u slučaju da su stvari krenule kako treba bio ogromno pojačanje za klub.

"Ne pojavljuje se na treninzima, ne izgleda kao da je predan, recimo to tako, budućnosti ovog kluba", rekao je Cellino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da smo obojica napravili grešku. Mislio sam da će zbog dolaska u Bresciju, koja je njegov grad, biti predan i motivisan. U isto vrijeme, mislim da je pogrešno tretiran od strane mog prošlog trenera", poručio je Cellino vjerovatno misleći na turbulentan odnos Balotellija i Fabija Grossa.

Balotelli je od povratka u Lombardiju odigrao 19 utakmica za Bresciju u Seriji A i postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi