To može ponuditi samo nogomet: Lazio u 93. gubio 1:0, u Rim se vraća s tri boda!

Cagliari ostao bez pobjede

To može ponuditi samo nogomet: Lazio u 93. gubio 1:0, u Rim se vraća s tri boda!

Edmir Škorić

Cagliari je u posljednjem susretu 16. kola italijanske Serije A ugostio Lazio, a derbi je završen rezultatom 1:2 i to nakon velike drame.

Impresivan niz imale su obje momčadi prije večerašnjeg međusobnog ogleda, a na kraju su igrači Cagliarija morali da čestitaju gostima iz Rima, mada se činilo da će oni na kraju slaviti jer su od osme, pa do 93. minute vodili 1:0.

Na Sardiniji igraju nevjerovatnu sezonu, vjeruju da mogu do Lige prvaka, ali večerašnji poraz od Lazija dugo će ih proganjati.

No, tako malo je nedostajalo da Cagliari dođe na četvrto mjesto, pošto je vodio 1:0 do 93. minute i imao tu poziciju broj četiri, a onda se sve raspalo.

Giovanni Simeone je u osmoj minuti doveo domaće u vodstvo. Počelo je akcijom iz auta s lijeve strane, Joao Pedro je proslijedio loptu do Simeonea, koji snažno šutirao i trese mrežu Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 93. minuti se lopta odbila do Luisa Alberta, koji uspijeva da zatrese mrežu Cagliarija za 1:1. Iako je meč produžen za sedam, igralo se osam minuta, a u osmoj minuti nadoknade Caicedo glavom zabija na ubačaj s lijeve strane i donosi veliku pobjedu Laziju.

U narednom kolu Lazo ide u goste Bresciji, dok će Cagliari gostovati u Udinama.

Top Komentari

infinity2612
Pa gdhe je treci gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi