Dugo će pamtiti šta mu je uradila: Niko za gazdu Chelseaja nije bio koban kao famozna Marina

Ruskinja je otišla iz Chelseaja

Dugo će pamtiti šta mu je uradila: Niko za gazdu Chelseaja nije bio koban kao famozna Marina

Admin Čaušević

Vrlo vjerovatno ne postoji ljubitelj fudbala koji nije čuo za Marinu Granovskaiju, nekadašnju direktoricu Chelsaja i osobu kojoj je Roman Abramovich najviše vjerovao dok je bio gazda londonskog kluba.

Dugo će famoznu Marinu pamtiti i Todd Boehly, novi vlasnik Chelseaja, pogotovo nakon informacije koje u u nedjelju u javnost plasirali britanski mediji.

Ruskinja je dugo godina bila alfa i omega bivšeg prvaka Evrope, a Boehly je odučio da s njom raskine saradnju odmah po preuzimanju kluba.

Međutim, i sama primopredaja klupskog vlasništa je pokazala zaparvo koliko vješte pregovaračke sposobnost ima Granovskaia jer je uspjela zaraditi ogroman novac.

Naime, Granovskaia je za "usluge koje se odnose na prodaju" uspjela naplatiti nevjerovatnih 35 miliona funti. S tom cifrom praktično ne mora raditi ništa do kraja života.

Osim Granovskaije odlično su profitirali bivši predsjednik Bruce Buck i saradnici koji su podijelili cifru od 14 miliona funti.

Oglasi

Chelsea je prošle sedmice objavio rekordni gubitak od 140 miliona eura, većina gubitaka je opravdana činjenicom da je londonski klub bio u fazi prodaje i da jedan period nije mogao uobičajno poslovati zbog suspenzije Romana Abramovicha.

Finansijski izvještaj je pokazao da je Chelsea postao prvi klub u historiji Premiershipa čiji su ukupni gubici premašili cifru od milijardu funti.

Navedeno je da je na nove igrače potrošeno 368 miliona funti, a da je bez obzira na prodaju 16 igrača zarađeno svega 22 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba istači da će se zimski transferi vrijedni 320 miliona funti koji uključuju dovođenje Mykhaila Mudryka i Enza Fernandeza obračunati u narednoj fiskalanoj godini.

Inače, Granovskaia je svojevremeno slovila za najmoćniju ženu u fudbalu, pa i ne čudi zašto se "ugradila" u proces prodaje i zaradila zaista pravo bogatstvo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi