Kladionica će mu glave doći - Sandro Tonali u novom problemu, ponovo optužen za klađenje
FOTO: EPA

Kazna će mu biti produžena?

Kladionica će mu glave doći - Sandro Tonali u novom problemu, ponovo optužen za klađenje

E. Oštraković

Kada je stigao u Newcastle bio je to apsolutni hit u Premiershipu jer je tada malo ko vjerovao da ovaj klub može dogovoriti dolazak tako talentovanog fudbalera kao što je Sandro Tonali.

U oktobru 2023. godine italijanski fudbaler zvanično je kažnjen zabranom igranja u trajanju od čak deset mjeseci. Osim toga zabranjeno mu je i treniranje sa ekipom Newcastlea.

Jasno je svima tada bilo da je sezona za Tonalija završena i da će propustiti čak i Evropsko prvenstvo, a sve zbog stvari koje je radio dok je još bio igrač Milana. Očekivalo se tada da će se Tonali fudbalu vratiti u augustu 2024. godine.

Danas su fudbalera Newcastlea zadesili novi problemi i pitanje se postavlja da li će se i u augustu moći vratiti na zelene terene. Sve je prenio Fabrizio Romano.

"Zvanično. Sandro Tonali sada je optužen od strane Engleskog saveza (FA) sa 50 prekršaja vezanih za klađenje na utakmice, a koje su se desile ranije ove sezone.

Oglasi

Sve se dogodilo između 12. augusta 2023. godine i 12. oktobra iste godine. Tonali je već kažnjen sa 10 mjeseci zabrane igranja fudbala zbog sličnih stvari koje je radio dok je bio u Italiji", napisao je Romano.

Tonali se nalazi u velikom problemu jer postoji velka šansa da će mu kazna biti produžena i da se na teren neće vratiti još dugo. Naravno to bi bila velika katastrofa i za Newcastle.

Mnogo novca uprava ovog kluba uložila je u njegovo dovođenje, ali očito nisu znali sa kakvim tipom igrača "imaju posla". Problem za Tonalija je i to što je očito htio sakriti svoje opklade od dolaska u Englesku.

Da je možda sve priznato kada je prvi put kažnjen sada sigurno ne bi bio u još većem problemu, ali sam je odlučio da šuti i sada će morati da se suoči sa novim posljedicama.

Oglasi

A, da će stvar biti ozbiljna najbolje mu pokazuje nedavni slučaj Ivana Toneya koji je suspendova na osam mjeseci zbog kršenja pravila o klađenju. Istina Englez je optužen za dosta više uplata i dobio je suspenziju od osam mjeseci.

Na osnovu svega toga može se zaključiti da bi Sandro Tonali vrlo lako mogao propustiti i početak naredne sezone, a ko zna možda ga ove godine i ne vidimo na zelenim terenima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedno je sigurno, a to je da je Tonali sa klađenjem bacio veliku mrlju na svoju karijeru, ali ju je očito i doveo u veliki problem jer pauza od godinu dana je dosta velika.

Osim toga pitanje je i da li će više u svojoj karijeri napraviti neki veći transfer, a svima je jasno da ne mnogo obećavao i da se od njega očekivala zaista velika karijera koja je sada, kako stvari stoje, uništena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi