Nijemac devastiran: Čuveni fudbaler dotukao Kroosa da se zbog njega napio prvi i posljednji put!

Najteži trenutak u karijeri Nijemca

Nijemac devastiran: Čuveni fudbaler dotukao Kroosa da se zbog njega napio prvi i posljednji put!

Admin Čaušević

Tonija Kroosa u životu boli samo jedan poraz. Nije ga prežalio i deset godina kasnije. Nakon te utakmice se napio prvi i posljednji put u životu. Nijemac je bio totalno devastiran da mu se supruga prepala za zdravstveno stanje.

Kroos je jedan od najboljih veznjaka u historiji fudbala. S Njemačkom je bio prvak svijeta, a u svojim vitrinama ima i pet titula Lige prvaka. Definitivno impresivan učinak.

Svoje prvo finale Lige prvaka sada već čuveni veznjak je igrao 2012. godine. I izgubio ga je. Bilo je to kada je igrao za Bayern, a Bavarci su domaćini Chelseaju na svojoj Allianz Areni.

Bayern je imao vodstvo i penal u produžetku, ali je na kraju izgubio. Većina igrača Bayerna uključujući i Kroosa je u očaju ležalo na terenu, dok su Plavci slavili svoju prvu titulu prvaka u historiji.

Kroos je bio totalno razočaran nakon poraza od Chelseaja

Junak te večeri bio je legendarni Didier Drogba koji je zabio za produžetak, a zatim je bio siguran i u penal seriji. Gledati Drogbu kako slavi je jako teško palo Kroosu da se zbog svega po prvi i posljednji put u životu uništio alkoholom.

Za legendarnog napadača iz Obale Slonovače je to bio najveći trenutak u karijeri, a za Kroosa poraz koji je nagovijestio nevjerovatnu karijeru.

Oglasi

S Kroosom u društvu je bio njegov brat Felix te supruga Jessi koja je bila zbunjena i nije znala šta raditi jer nije navikla vidjeti Tonija u takvom stanju.

Žena nije znala šta raditi

"Nije to bila dobra stvar, ali barem je postojao razlog za to. Sjećam se da je Jessi rekla: 'Ne možemo sada zvati doktora. Zamislite da se sazna da sam pozvala Hitnu jer sam previše popila'"

"Nije bilo drugog načina da se ublaži bol poraza). Na kraju sam morao sam nazvati hitnu jer sam pomislio da ne mogu dopustiti da bude gore od ovog", ispričao je Kroos prije nekoliko godina.

"Ja sam bila kriva što mi sutradan nije bilo dobro. Tad sam shvatio da alkohol ne donosi ništa dobro. Od tad tekilu nisam mogao ni zamisliti zato sam je se potpuno odrekao."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nije me boljelo i ne nedostaje mi", dodao je Kroos koji već desetak godina ne pije žestoka pića što je možda i razlog njegovog uspjeha na terenu.

Kroos je nakon poraza od Chelseaja godinu kasnije osvojio Ligu prvaka s Bayernom, zatim je stigao i do titule prvaka svijeta 2014. godine, a poslije transfera u Real osvojio je još četiri Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi