Toni Kroos je preko noći omraženog Hrvata bacio u duboko razmišljanje: "Dobit ćeš otkaz"

Nijemac je jasan

Toni Kroos je preko noći omraženog Hrvata bacio u duboko razmišljanje: "Dobit ćeš otkaz"

E. Škorić

Njemački fudbaler Toni Kroos (34) vodi podcast zajedno sa bratom Felixom, a glavne teme naravno tiču se aktuelnosti u fudbalu.

Jedan od tema bili su treneri, prvo Jurgen Klopp, a onda i hrvatski stručnjak koji je bio u centru skandala zbog nedavnog poteza.

Klopp je pak u središtu pozornosti zbog odluke koju je saopštio - da napušta Liverpool na kraju sezone. Dva dana nakon što je svijet oko sebe obavijestio da će na ljeto otići iz Liverpoola, Klopp je dobio ovacije cijelog Anfielda i umalo zaplakao tokom utakmice FA kupa protiv Norwicha (5:2).

"Razumijem da je to vrlo emotivno", rekao je Klopp za BBC nakon posljednjeg zvižduka: "Ali u utakmicama moramo biti ratnici, a ne slaviti starca sa strane. Nemojte više misliti na mene".

"Još uvijek sam dobro održavan sportski auto, ne najbolji, ali dobar. Još uvijek mogu ići 160, 170, 280 milja na sat - ali ja sam jedini koji vidi kako igla za gorivo pada", poručio je Klopp kada je objavio da napušta Redse, tvrdivši da neće nikoga voditi godinu dana kako bi se odmorio.

Oglasi

Toni Kroos je prokomentarisao situaciju oko Kloppa i zaželio da upravo on bude naredni selektor Njemačke.

"Možete se samo nadati, barem kao njemački navijači, da ćete ga u jednom trenutku moći uvjeriti da preuzme bilo koju funkciju u Njemačkoj", rekao je Kroos.

Osim o Kloppu, Kroos je kratko govorio i o Nenadu Bjelici, koji se nesportski ponašao tokom meča Bayern - Union Berlin, kada je udario igrača domaćeg tima Leroya Sanea.

"Stvarno se ne viđa često da trener ima tako malo kontrole nad sobom. Upravo zato što trener predstavlja lice kluba, što je već u Unionu posebno", rekao je Toni Kroos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos je rekao da ga "u konačnici nije briga" hoće li zbog toga izgubiti posao, no jasan je podtekst bio da ga je iznenadila odluka kluba da ostane uz Bjelicu. Bjelica je na kraju suspendovan na tri utakmice od strane DFL-a.

Bez Bjelice je Union savladao za vikend ekipu Darmstadta, pa je veznjak Real Madrida u šali kazao: "Ako pobijede naredne dvije utakmice, dobit će otkaz".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi