Dijelio je svlačionicu s Hazardom, sada ga je ponizio bez dlake na jeziku: "To bi svako rekao"

Toni Kroos o belgijskom fudbaleru

Dijelio je svlačionicu s Hazardom, sada ga je ponizio bez dlake na jeziku: "To bi svako rekao"

A. Čaušević

Eden Hazard, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera svijeta, nalazi se na samom dnu nakon što je krajem sezone raskinuo ugovor sa Real Madridom i upitno je šta će biti sa njegovom karijerom.

Toni Kroos brutalno je u srijedu udario na svog bivšeg saigrača iz Real Madrida Edena Hazarda, tvrdeći da je Belgijanac koji je zarađivao 500.000 eura sedmično dozvolio da mu karijera umre na stadionu Santiago Bernabeu.

Hazard je na kraju sezone prestao biti igrač Real Madrida nakon što je godinu prije isteka raskinu ugovor sa Kraljevskim klubom.

Nakon što nije uspio ostvariti utjecaj u glavnom gradu Španije, Hazard sada navodno razmišlja o penzionisanju sa 32 godine, nakon što se prethodno oprostio od reprezentacije Belgije.

Kroos, koji je skupio tri titule La Lige i četiri trofeja Lige prvaka tokom devetogodišnjeg boravka u Real Madridu spominjao je neuspjeh Belgijanca dok je upućivao upozorenje Judeu Bellinghamu nakon što je potvrđen njegov prelazak na Bernabeu Srijeda.

Smatra se da će Bellinghamov transfer iz Borussije Dortmund divu Bundeslige jamčiti 100 miliona eura, naknadu sličnu onoj koju je Madrid platio za Hazarda 2019., ali će narasti na 120 miliona eura nakon što veznjak ispuni određene bonuse.

Oglasi

"Imali smo još jednog igrača koji je došao zbog puno novca i zapravo je dopustio da mu karijera umre', kazao je Kroos u svom podcastu Einfach mal Luppen.

"Bilo je to puno novca, mislim da bi svi rekli da to nije bio dobar transfer. Ali budimo pozitivni."

Tokom svoje četiri ozljedama obilježene sezone na Bernabeuu, Hazard je postigao samo sedam golova u 76 nastupa za španjolske divove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrlo često je bio na marginama i kada bi dobio priliku za igru razočarao bi i pravo je pitanje šta će biti sa svojevremeno najboljim igračem Premiershipa.

Real Madrid je najveći klub na svijetu i igranje u dresu Los Blancosa očigledno nosi veliku težinu što je na svojoj koži najbolje osjetio Hazard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi